Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gol yeme zaten atarsın

Gol yeme zaten atarsın

Güntekin Onay, Devler Ligi'ndeki kritik Shakhtar rövanşı öncesi turun şifresini verdi:

Gol yeme zaten atarsın

Kalabalık bir orta saha, takım savunması için gerekli. Golü bir şekilde bulursun. Her türlü silahın var. Önemli olan savunmada açık vermemek. F.Bahçe, turu kazanarak geçebilir, geçmelidir de

BU bir tur maçı. 90 dakika sonunda (ya da 120) ya varsın ya yoksun. O yüzden oyun içindeki her anın, her saniyenin, her detayın önemi var. Oyunun baş aktörleri futbolcular olsa da yönetmen teknik direktör Vitor Pereira olacak. Stratejiye o karar verecek. Portekizli çalıştırıcının genel tarzı ‘Ben kendi oyunumdan asla taviz vermem’ şeklinde. Ama o gün bugün değil. Shakhtar Donetsk hataları cezalandırabilecek, makine düzeninde bir takım. Buna göre programlanmışlar.

RİSK DE ALABİLİRSİN

F.BAHÇE yüksek taktik kaliteye ulaşabilecek tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Akılcı ve dengeli oyun şart. Bu ne demek? Rakibe alan bırakmayan, yardımlaşması yüksek, güçlü bir savunma anlayışı 1 numaralı madde. Kalabalık bir orta saha, takım savunması için gerekli. Golü bir şekilde bulursun. Her türlü silahın var. Önemli olan savunmada açık vermemek. Skoru dengede götürüp, 1-0 geriye düşsen bile gerektiğinde son 20 dakika risk de alabilirsin. Bu da bir seçenek.

Haberin Devamı

TEK SİLAHLARI ALEX

F.BAHÇE, henüz 2. resmi maçını oynuyor. Hazır değil. Bunu kabul ediyoruz. Ancak Türkiye Ligi 2.’si ile Ukrayna 2.’si oynuyor. Rakibi gözümüzde çok devleştirdik. Onlar 60 milyon Euro’ya 3 değerli oyuncu sattı. F.Bahçe ise 40 milyon Euro’ya elit futbolcular transfer etti. Kendimize güvenmemiz de tur için önemli bir avantaj. İlk maçta gördük ki Shakhtar hücum gücünden çok şeyler yitirmiş. Alex Teixeira dışında tehlikeli silahları yok. Luiz Adriano ve Douglas Costa’yı çok ama çok arıyorlar.

RvP RAKİBİ ÜRKÜTÜR

F.BAHÇE bu turu kazanarak geçebilir, geçmelidir de. Sarı-lacivertli yönetim böylesine önemli yıldızları Süper Lig için alınmadı herhalde? Başta F.Bahçe olmak üzere tüm futbolseverlerin heyecanla beklenen Robin van Persie, sarı-lacivertli takımla ilk antrenmanına 3 hafta önce çıktı. Bu gerçekten az bir süre değil. Böylesine kritik bir Şampiyonlar Ligi rövanşında, hem de deplasmanda en azından 60 dakika süre almalı. Böyle dünya çapında bir yıldız tur getirebilir, rakibi ürkütebilir.

Haberin Devamı