Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Golcü dediğin böyle olur

Golcü dediğin böyle olur

Kara Kartal’ın milli yıldızı Cenk Tosun, Beşiktaş’ı sırtlamaya devam ediyor. Monaco karşısında yaptığı dubleyle bu sezon 11 maçta 7 gole ulaşan Tosun, göz kamaştırdı. İngiliz ekiplerini peşinde koşturan 26 yaşındaki futbolcunun başarılı form grafiği, maç sonunda Şampiyonlar Ligi’nin resmi Twitter hesabından da övgüyle paylaşıldı.

Golcü dediğin böyle olur

Siyah-Beyazlılar’ın yıldız forveti Cenk Tosun, takımının önceki akşam Monaco'yla oynadığı mücadeleye attığı 2 golle damgasını vurdu. Ev sahibi ekip, Radamel Falcao’nun golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından önce beraberlik golüyle takımını ateşleyen Tosun, ikinci yarıda da Monaco filelerini havalandırarak takımına galibiyeti getirdi. UEFA tarafından maç sonunda karşılaşmanın adamı seçilen Cenk, takımına 3 puanı getiren isim olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Tosun, “Şampiyonlar Ligi başka bir seviye. Takım olarak Şenol Güneş hocamızın istediği futbolu rahat bir şekilde sergiliyoruz. Amacımız öncelikle iyi futbol” dedi.

'Quaresma radar gibi'

Beşiktaş’ın Fransa Ligi’nin son şampiyonunu deplasmanda yenmesinin en büyük nedeninin takım olgusu olduğunu belirten Tosun, “Beşiktaş olarak zorluklardan kolay sıyrılan ekibiz. Monaco önünde attığımız 2 gol takım oyunun eseri. Quaresma’nın kanatlardan yaptığı her asisti hissetmek gerek. Radar gibi adam. Takım olarak Quaresma’nın oluşturduğu tehlikeler rakip kalede tehlike oluşturdu. Gol atmasak bile gol pozisyonuma girmek önemli. Takımda yer alan tüm arkadaşlarımızla ortak menfaatimiz maçlarındaki kazanmak” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Cenk'in fiyatı gittikçe artıyor

Kara Kartal’da bu sezon çıktığı 11 maçta 3’ü Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere 7 gol atan Cenk Tosun’a, İngiliz ekiplerinin yakın takibi devam ediyor. Stade Louis II’de önceki akşam oynanan mücadeleyi Tottenham, Newcastle United ve Crystal Palace temsilcilerinin takip ettiği ve milli yıldızla ilgili olarak olumlu raporlar hazırladıkları belirtildi. Öte yandan maç sonunda Şampiyonlar Ligi’nin resmi Twitter hesabı da Cenk Tosun’un muhteşem form grafiğini paylaştı.

Lucescu: Cenk süper golcü

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Beşiktaş’ın Monaco karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi Stade Louis II’de takip eden Rumen çalıştırıcı, Cenk Tosun’u övdü. Luce, “Cenk Tosun bu sezon süper performans sergiliyor. Monaco defansını inanılmaz zorladı ve gol attı. Türkiye için süper kazanç” dedi. Lucescu maçtan sonra ise Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş’i tebrik ederek, “Çok iyi organize oldunuz. Mükemmel oyun ve goller izledik” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Quaresma: Ligde de geri döneceğiz

Kara Kartal’ın Portekizli süperstarı Ricardo Quaresma, Monaco maçı sonrasında aldıkları 3 puan sebebiyle takım arkadaşlarını tebrik etti. Yıldız futbolcu, Süper Lig’deki son 3 maçta 8 puan kaybetmeleriyle ilgili olarak ise, “Biz neredeyse üç günde bir maça çıkıyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe ise sadece hafta sonları oynuyor. Bizim onlara göre çok daha az dinlenme süremiz var. Ancak geri dönüş yapacağız, ligdeki bu durumu tersine çevireceğiz” diye konuştu.

(Fanatik)