Gazete Vatan Logo
Futbol Golcüyü Amokachi buldu

Golcüyü Amokachi buldu

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş'a bu kez golcüyü Daniel Amokachi buldu

Golcüyü Amokachi buldu

Kaleci ve stoper transferlerinden sonra vakit kaybetmeden rotasını forvete çeviren Beşiktaş’ta, yönetim ve teknik heyet uzun süredir aranan golcüyü Danimarka’da buldu. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Samet Aybaba’nın, FC Midtjylland forması giyen Nijeryalı golcü Sly için Danimarka’ya gitme kararı aldığı ortaya çıktı.

Aybaba pazar günü Danimarka’ya giderek çok beğendiği 21 yaşındaki genç forvet Sly’yi, Midtjylland-Randers karşılaşmasında çıplak gözle izleyecek. Bu karşılaşmada Nijeryalı futbolcuyu mercek altına yatıracak olan tecrübeli teknik adam, İstanbul’a dönüşte son kararını futbol komitesine bildirecek.

Samet Aybaba’nın olumlu rapor vermesi halinde Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Sportif Direktör Semih Usta en kısa sürede Danimarka’ya uçarak, oyuncu ve kulübü Midtjylland ile pazarlık masasına oturacak.

Gerçek ismi Sylvester Emeka Igboun olan genç forvetin, Beşiktaş’ın eski futbolcusu Daniel Amokachi tarafından önerildiği belirlendi. Futbol komitesinin golcü transferi için bir süredir iletişim halinde bulunduğu Amokachi’nin, Sly için siyah-beyazlı yönetime olumlu referans verdiği kaydedildi. Bonservis bedeli yaklaşık 1.5 milyon avro olan Sly’nin, Midtjylland ile sözleşmesi gelecek sezon bitiyor.

Akademili emenike!

Sly, FC Midtjylland Kulübü tarafından henüz 16 yaşındayken, Nijerya’nın Ebedel takımından transfer edilerek Danimarka’ya getirildi. Üç yıl boyunca yetenekli yaşıtlarıyla birlikte Midtjylland Akademisi’nde futbol eğitimi gören Sly, 19 yaşına gelince profesyonel takımın kadrosuna dahil edildi. Midtjylland formasını ilk kez 2010-2011 sezonunda giyen Nijeryalı oyuncu ilk yılında rakip fileleri 8 kez havalandırdı, 6 asist yaptı. Sly geçen sezon yine 36 maçta sahaya çıkarken, 9 gol kaydetti, 10 defa da takım arkadaşlarını golle buluşturdu. Sly, hem sağ kanatta hem forvette oynayabilmesi ve müthiş sürati nedeniyle geçen sezon Fenerbahçe formasını giyemeden Spartak Moskova’ya transfer olan vatandaşı Emmanuel Emenike’ye benzetiliyor.

Her iki ayağını da iyi kullanan Nijeryalı uzaktan attığı şık gollerle de sık sık adından söz ettiriyor. (Milliyet)

Haberin Devamı