Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gomis atar, Aslan kaçar

Gomis atar, Aslan kaçar

Derbi öncesi zorlu Atiker Konyaspor deplasmanına konuk olan G.Saray, maçtan 2-0 galip ayrıldı ve liderliğini sürdürdü.

Gomis atar, Aslan kaçar

Sarı-kırmızılıların Fransız yıldızı 54’te füzesiyle takımını öne geçirdi, 77’de ise kendi yarattığı penaltıda topun başına geçip ağları buldu ve bu sezon gol sayısını 9’a çıkardı. Cimbom artık Beşiktaş’ın 8, F.Bahçe’nin ise 11 puan önünde!

G.SARAY özellikle ilk yarısında etkisiz olduğu, katı Konya defansı karşısında pozisyon bulmakta çok zorlandığı 90 dakikadan Gomis’in iki golüyle 3 puan çıkarmayı başardı. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle Beşiktaş ile puan farkını sekize çıkartarak, önümüzdeki hafta oynanacakları F.Bahçe derbisini beklemeye başladı.

REŞİT Akçay, G.Saray karşısında takımını savunma ağırlıklı bir düzenle oyuna başlattı. G.Saray’a özellikle ilk 45’te neredeyse hiç boşluk vermediler. G.Saray’ın tek tehlikeli atağı 35’te Feghouli’den geldi. Ceza sahası dışından sırtı dönükken harika bir şut çıkarttı. Serkan Kırıntılı köşeye giden topu aynı güzellikle kornere çeldi. O kadar az pozisyon

vardı ki ilk yarıda akıllara yine milli maçlar dönüşü puan kabının yaşandığı Antalya maçı geldi.

Haberin Devamı

RİSK ALDILAR

İKİNCİ yarıya daha istekli, mücadeleci başladı G.Saray. Çok geçmeden de gol geldi. 32’de Rodrigues’in yerine giren Selçuk 54’te Gomis’e usta işi bir pas attı. Defansın arkasında topla buluşan Gomis’in şutunu kaleci zorlukla çeldi. Pozisyonu tamamlamak isteyen Belhanda’ya ise savunma geçit vermese de son karambolü sonlandıran Gomis’in ağlara giden vuruşu oldu: 1-0. Geriye düşmenin etkisiyle risk alarak gol arayan Konya savunmada açıklar vermeye başladı.

77’DE orta sahada topla buluşan Gomis kendi taşıdı ceza sahsına girenken Ali Turan’ın sağından atıp solundan geçti. Ceza sahası içinde tam şutunu çekecekken Ali’nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Gomis kendisinin ve takımını ikinci golünü atarken gecenin de skorunu belirledi: 2-0.

Maçtan dakikalar:

4. dakikada ev sahibi takımın sağ kanattan gelişen atağında Fofana’nın ceza sahasına ortaladığı topu Maicon son anda ayağıyla kornere çeldi.

18. dakikada Skubic’in sağ kanattan Galatasaray ceza sahasına girerek orta şut karışımı gönderdiği top kaleci Muslera’da kaldı.

Haberin Devamı

27. dakikada Rodrigues'in kısa pasında topla buluşan Feghouli arka direğe ortaladığı topa yükselen Gomis dokunamayınca meşin yuvarlak oyun alanını terk etti.

35. dakikada Gomis'in gönderdiği topla buluşan Feghouli’nin ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan topu kornere çıkardı.

54. dakikada Selçuk İnan'ın havadan pasında Gomis’in şutunu kaleci Serkan karşıladı. Dönen topa Belhanda'nın penaltı noktasından vuruşunda top Gomis'in önüne geldi. Sol çaprazdan sol ayağıyla sert vuran Gomis topu filelere gönderdi. 0-1

75. dakikada gönderilen uzun pasla orta alanda buluşarak sağ kanattan ceza sahasına giren Gomis, Ali Turan’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Özgür Yankaya penaltı kararı verdi. Gomis topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 0-2
80. dakikada Milosevic’in rakiplerinden sıyrılarak sağ kanattan ceza sahasına girip çektiği şut savunmadan geri döndü.
90. dakikada Eren Derdiyok'un ceza sahasında kaleci Serkan'ı geçerek çektiği şuta kale önünde ayak koyan Ömer Ali, topu kornere göndererek Galatasaray'ın mutlak golünü önledi.

Haberin Devamı