Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gomis: "Bu forma için en iyisini yapmam gerektiğinin farkındayım"

Gomis: "Bu forma için en iyisini yapmam gerektiğinin farkındayım"

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Gomis, sarı-kırmızılı forma için en iyisini yapması gerektiğinin farkında olduğunu söyledi.

Gomis: "Bu forma için en iyisini yapmam gerektiğinin farkındayım"

Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Galatasaray'ın kamp yaptığı Avusturya’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gomis'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Galatasaray zaten çok büyük bir takım"

"Drogba ile daha önce de görüştüğüm, sürekli temas halinde olduğum bir arkadaşım. Galatasaray'dan ayrıldığı dönem de görüşmüştüm. O tarihlerde de Galatasaray'a gelme ihtimalim vardı. Drogba'ya sorup yaptığım bir tercih olmadı ama. Galatasaray zaten çok büyük bir takım. Bunun için bir kişiden referans almanıza gerek yok."

"Hocamın beni istediğini ve güvendiğini biliyorum"

"Benimle birlikte transfer piyasasında pek çok forvet vardı. Hocamın beni istediğini ve güvendiğini biliyorum. Bu da ben çok mutlu etmişti. Bunun yanı sıra Galatasaray çok büyük bir kulüp. Bu forma için en iyisini yapmam gerektiğinin farkındaydım."

"Oynadıkça açılan bir futbolcuyum"

"Galatasaray takımı yeniden yapılanma aşamasında. Bunu anlamak gerekiyor. Takıma bazı kaliteli isimler katıldı. Ben daha fazla kaliteli isimlerin katılacağını düşünüyorum. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz. Hocamızla beraber belli bir hedefe yürümek istiyoruz. Benim daha az topla buluştuğum görülebilir. Sadece pas olarak algılanamaz. Ben de hazır değilim. Hemen 1 ay da en yüksek performansı sergileyen bir oyuncu değilim. Oynadıkça açılan bir futbolcuyum."

Haberin Devamı

"Baskı ve sorumluluğu seviyorum"

"Baskılı durum Marsilya'da da vardı. Tabii ki burada da olacak. Buna alışkın bir oyuncuyum. Bu baskıyı taşımak ve oynamaktan keyif alıyorum. Takım tekrardan yapılanma aşamasında. Daha da iyi olacağız. Bu baskıyı kaldıracağımızı düşünüyorum. Galatasaray'ı mercek altına alırsak, işler kötü gittiğinde daha büyük baskı oluyor. Geçen iki senedeki kötü sonuçlarla nasıl olduğunu biliyoruz. Taraftarın beklentisinin farkındayım. Goller atıp ve başarı sağladığımda sahip olacağım his tarifi olmayan bir şey. Bu mesleğin en büyük tatmin duygusu da bu. Ben de bu baskı ve sorumluluğu çok seviyorum."

"Yeni hedefleri seven bir insanım"

"4 takımdan bana resmi teklif vardı. Bunlardan biri Marsilya, diğeri Galatasaray ve son ikisi de Galatasaray'ın Türkiye'deki rakiplerinden gelmişti. Seçimimde Galatasaray'ın yönetimin bana ilgisi diğer takımların ilgisinden daha büyüktü. Sürekli arayıp ziyarete geldiler. Bu seçimi yapmamda başrolü sağladı. Camiayı İstanbul'u anlattı. Doktorumuzla, başkanımızla ve Cenk Ergün ile son konuşmamda kararımı verdim. Marsilya'ya 1 senelik bir hedefle gittim. Kulübü Avrupa'ya taşımak ve genç oyuncuları eğitmekti. Bu misyonu tamamladığımı düşündüm. Yeni hedefleri seven bir insanım. Bu nedenle de buradayım."

Haberin Devamı

"Rekabet çok farklı olacak"

"Türkiye Ligi bu sene çok zor geçecek. Avrupa'da da bu lige büyük ilgi var. Fransa'da maçlar naklen yayınlanacak. Bu da ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. Çok kaliteli takımlar ve iyi kadroları var. Rekabet çok farklı olacak. Dünya çapında yayınlanması oyunculara da motivasyon sağlayan bir durum. Biz takım olarak bu rekabete hazırız ve en iyi şekilde çıkacağız."

"Hedefim gol sayısı vermek değil, başarılı olmak"

Haberin Devamı

"Benim hedefim gol sayısı vermek değil takım halinde başarılı olmak. Sayı vermek bu yüzden istemiyorum. Tabii ki çok gol atmak istiyorum. Gol pozisyonuna girdiğimde yanımdaki arkadaşım daha müsaitse ona vermeliyim. Eğer bir gol sayısına ulaşmak için şartlanırsam bunun bedeli ağır olabilir. Bir oyuncu ligi ve rakipleri tanımadan sayı vermeyi doğru bulmuyorum. Savunmacıların seviyesini görmek lazım. Rakiplere saygısızlık olarak da algılanabilir."

"Bütün takımların üstünde baskı var"

"Şampiyon olmak için çok fazla gol atmak ya da çok iyi hücumculara sahip olmak yetmiyor. Anahtar iyi takım olmak. Bütün büyük kulüplerin üstünde baskı var. Biraz daha tecrübeli bir oyuncuyum ama kaptanı değilim. Benim dışımda da büyük ve kariyerli isimler var. Başka arkadaşlarımızın da katılmasıyla çok iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. İyi bir takım oyunu olacak. Bu kamp dönemi o yüzden önemli. Sadece saha içinde değil saha dışında da tanıma fırsatı doğuyor. Birbirimizin özelliklerini öğreniyoruz. Bunun takımlardan daha fazla çalışmalıyız. Antrenmanlarda diğer takımlardan fazla çalıştığımız sürece şampiyon olabilir. Ben bir antrenman değil iki antrenman yapmayı severim. Bu şekilde sahaya çıktığımda elimden geleni hafta içi yaptığımı bilirim."

Haberin Devamı

"Belki daha da kaliteli isimler katılır"

"Türkiye Ligi için kaliteli isimlerin olması çok önemli. Seviyeyi arttıracaktır. İzleyiciler de daha kaliteli futbol ve bol gol seyredecektir. Belki daha da kalite isimler katılır."