Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gomis evde bir başka güzel!

Gomis evde bir başka güzel!

G.Saray'ın Fransız yıldızı, TT Stadyumu'nda atılan gollerin %53'üne katkıda bulundu.

Gomis evde bir başka güzel!

Sarı-kırmızılıların santrforu 17 gole ulaştı ve Burak Yılmaz’ı yakaladı. Cimbom’un bu sezon evinde ağları havalandırdığı 30 pozisyona 12 gol ve 4 asistle adını yazdırdı.

G.SARAY’IN başarılı santrforu Bafetimbi Gomis hız kesmiyor. Hafta içerisinde, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Atiker Konya’yı 4-1 yendikleri gün tabelayı iki kez değiştiren Fransız yıldız, Antalya filelerini de 14. ve 20. dakikalarda sarstı. Aslan’ın Fatih Terim yönetiminde lig tarihindeki 600. golünü de kaydeden Gomis, Türk Telekom Stadı’nda coşuyor.
DENEYİMLİ oyuncu, Antalya kalecisi Ferhat Kaplan’ı ikinci defa üzdükten sonra formasındaki armasını gösterdi ve tribünlere koşup sevincini taraftarla yaşadı. Cimbom’un bu yıl evinde ağları havalandırdığı 30 pozisyonun %53’ünde ise 12 gol ve 4 asistle Gomis’in katkısı bulunuyor.
ORTALAMASI 0.85
SÜPER Lig’deki gol sayısını 17’ye yükselten 32 yaşındaki tecrübeli futbolcu, krallık yarışında Trabzonsporlu Burak Yılmaz’ı da yakaladı.
BU ikiliyi, Atiker Konyaspor’dan Makedon Adis Jahovic (14) ile Beşiktaş’tan Brezilyalı Vagner Love (12) takip ediyor. Bu sezon 20’inci snavına çıkan Gomis’in müsabaka başına gol ortalaması ise 0.85. Yetenekli futbolcu bu istatistiğiyle 1.06’yı tutturan Burak Yılmaz’ın ensesinde yer alıyor.
GOMIS ayrıca bambaşka bir istatistikte de bir adım önde. 46’da direğe takıldığı Antalya müsabakasına dek rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (109) ve en fazla isabetli şut çeken (32) isim olan Fransız, bu rakamları dün geliştirdi. Gomis’in ayrıca 3’ü kupada olmak üzere sarı-kırmızılı formayla toplam 20 golü var.

Haberin Devamı