Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gomis'in yerine Gignac!

Gomis'in yerine Gignac!

Gomis ile ücret konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray, rotasını Fransız golcü Gignac’a çevirdi. Meksika’nın Tigres kulübüyle 1 yıl sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki futbolcuyu Monaco da istiyor.

Gomis'in yerine Gignac!

Galatasaray’da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları devam ederken, Fransız basınından Andre Pierre Gignac iddiası geldi. Milan’ın Monaco’dan Radamel Falcao’yu transfer etmek istediği ve Fransız takımının da gündemine forvet oyuncusu Gignac’ı aldığı ancak bu transferde Türk takımlarının da devrede olduğu iddia edildi.

France Football’da yer alan habere göre; Monaco’nun Radamel Falcao’yu Milan’a satması halinde ilk hedefi Meksika Ligi’nde Tigres forması giyen Gignac olacak. Fransız golcüyle ilgilenen kulüpler arasında Beşiktaş ve Galatasaray’ın da yer aldığı ve Monaco’ya rakip olacakları belirtildi. Meksika kulüplerinden Tigres’de forma giyen Fransız golcünün, kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

İSTATİSTİKLERİ ÇOK YÜKSEK

2007 yılında Lorient takımından Toulouse’a transfer olan 32 yaşındaki golcü futbolcu, ilk sezonunda kötü bir performans gösterdi. Fransa liginde sadece 2 ve UEFA Kupası’nda da bir golle yetindi. İlk onbirde oynaması için alınan futbolcu, genellikle yedekler arasında kaldı. Takımı ise son maçta 1. Lig’de kalmayı başardı. Yeni sezonda, yeni teknik direktörün gelmesiyle, Gignac ilk 11’de yerine bulmaya başlarken, Eylül ve Mart aylarında Fransa liginin ayın futbolcusu seçildi.

Haberin Devamı

Ligin 29. haftasında 18. golünü atarak takımının tarihine geçti ve Toulouse’un en çok gol atan forveti olmuştu. Gignac, 2008-09 sezonunda 24 golle Ligue 1 gol kralı oldu. Daha sonra Marsilya formasını giyen Gignac, 2016 yılından beri Meksika Ligi takımlarından Tigres’de oynuyor. 32 yaşındaki golcü geçtiğimiz sezon 44 maçta 20 gol ve 9 asistlik bir performans gösterdi. Gignac, Fransa Milli Takımı’nın formasını 36 kez giyerken, 7 gol kaydetmişti.

(Fanatik)