Gazete Vatan Logo
Futbol Gönlüm’e göre

Gönlüm’e göre

Serinin son maçında deplasmanda Banvit’i deviren Anadolu Efes finale yükseldi

Gönlüm’e göre

Geride girdiği son 1 dakikada Lafayette ile 7 sayı bulan Efes galibiyete ulaştı. Maçın yıldızı ise 17 sayıyla hem hücumun lideri olan hem de son dakikada Lucas’ın turnikesini çıkaran Kerem Gönlüm’dü.

HÜCUM anlamında çok kısıtlı bir takım olarak kalan Anadolu Efes’in kazanmak için işin efor tarafında çok önemli bir fark yaratması gerekiyor. Zaten Zouros döneminin de en önemli değişikliği oyunun odağına savunmayı ve özellikle de topa baskıyı alması.

-DÜN Anradolu Efes bu topa baskısının yanına ribauntta ekstra eforu ekleyince nitelik olarak olmasa da nicelik olarak hücumu belli bir seviyeye çekmeyi başardı. 1 basketin kaderini belirlediği bir maç için 16 ekstra şans dramatik bir fark yaratıyor.

-DAHA hava atışıyla prese başlayan lacivert-beyazlılar en büyük üstünlükleri dış savunmayı oyunun belirleyici faktörü haline getirdi. Sonuç da aldılar. Banvit sakinleşene, baskıyla başetmeyi başarana kadar 12 sayı öne de fırladılar ama Erkan ve bireysel oyunun sahadaki en iyi ismi Lucas’la devre sonunda farkı eritti Banvit.

-2. yarı ise baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu. Efes serinin en büyük sürprizi Cenk’in bu defa devrede olmaması üzerine dış oyuncularından hemen hiçbir şey üretemedi.

DAMGA VURDU!

-Ekstra hücumları bulsa da kısalardan çok sınırlı katkı geldi. Böylesi bir efor ağırlıklı oyunun yıldızının da o alanda lig liderliğine oynayabilecek oyuncu olması çok uygun aslında. Kerem Tunçeri ve Savanoviç’den akmasa da damlayan sayı bulan Efes, oyuna hakim olsa da bir türlü bunu skorborda yansıtamıyordu ki sahneye Kerem Gönlüm çıktı. Ekstra hücumlardan, bireysel çabalardan, çabukluktan üst üste sayılar bularak, üstüne bir de üçlük göndererek 17 sayıyla takımın lideri oldu.

-AMA elbette Gönlüm’ün asıl katkısı skor değil. Dün de 9 ribaunt ve yaptığı savunmayla daha bile öne çıktı. Maça damgasını ise 17 sayıyla değil sahanın diğer tarafında vurdu. Lucas’ın son dakikadaki turnikesi çembere çarpınca tam yükselip potadan geçecekken oraya uzanıp topu çıkartması belki de maçı kıran an oldu.

KAPIDAN DÖNDÜLER!

-BANVİT tarihinin en önemli maçına çıktı. Belki de bunun ağırlığının da etkisiyle takımın çekirdeği Barış-Williams-Davis toplam 2 basket atabildi. Buna rağmen buraları oynamayı seven Lucas’la, Serkan’la nitelik olarak daha verimli hücum etmeyi başardılar. Finalin kapısından döndüler.

-GEREK son maçın, gerekse serinin nasıl geçtiğini en iyi anlatan tablo ise son 1 dakika olsa gerek. 1 sayı geride giren Efes 7-1’le bitirdi maçı. 7 sayının tamamı da daha önce hiç sayısı olmayan Lafayette’den geldi. Küçük farkların, yan aktörlerin belirlediği bir seriden burun farkıyla çıktı Efes. Çok göz doldurmadı belki ama en azından oyunu kurduğu dış savunma baskısı ile sırtını dayayacağı bir destek bulmuş görünüyorlar.

‘Hakkımızı aldık’

Memnun: “Bu seri İstanbul’da bitmeliydi. Oyunculuk ve karakter günüydü. Başardık.”

-KONUK ekibin başantrenörü Elias Zorous’un cezası nedeniyle takımı kulübeden yönlendiren isim olan antrenör Ekrem Memnun, finalin kendi hakları olduğunu ve de bunu 5. maç sonunda da olsa aldıklarını söyledi. Oyuncularına da övgüler yağdıran Memnu, “Bizim bu maçı oynamamamız gerekirdi. İstanbul’da erken gevşedik ve olay buralara geldi.

-OYUNCU arkadaşlar karakter gösterdi. Oyunculuk, adamlık, karakter koyma günüydü. Akıllı şeyler yaptık sahada. Savunmada da iyiydik. Hakkımızı aldık. Finali biz hak ettik. Beşiktaş maçına konsantre olup kazanmalıyız. Beşiktaş çok başarılı bir sezon geçirdi. Katıldıkları kulvarda final oynadılar. Ciddi maçlar olacak. Çok çekişmeli bir seri olacaktır.”

Ene: Çok hata yaptık

-BANVİT’İN başantrenörü Orhun Ene maç sonrasında şunları söyledi: “Bu sezonu bu şekilde bitirmek bizim için üzücü. İki takım arasında deneyim, bütçe ve kadro farkı yoktu. Hata yaptık. Bence yaptığımız faul ve verdiğimiz ofansif ribauntlarla maçı verdik. Türkiye’de tek Kerem Gönlüm o topu çemberden çevirebilirdi. Onu da başarıp kendi takımını finale yükseltti.”

'Final inanılmaz olacak'

-ANADOLU Efes’in tecrübeli oyuncusu Ermal, Banvit galibiyetinin ardından şunları söyledi. “Beşiktaş bu sene müthiş oynuyor. Özgüvenleri de yüksek. Bizim zengin bir benchimiz var. Daha dinç olabiliyoruz. Zorlu bir seri olacak. Play-off’ta savunmamız daha iyi. Banvit serisi bizi yormuş gibi gözükse de bu bizi ayağa kaldırdı.”

Finalde saha avantajı Efes’in

-BEKO Basketbol Ligi’nde dün oynanan play-off yarı final serisi son maçında Efes zaferi çıkarken, gözler de Beşiktaş Milangaz ve Efes arasında oynanacak final maçlarına çevrildi. Sezonu Beşiktaş’ın 1 sıra önünde 4. bitiren Anadolu Efes finalde saha avantajına sahip takım.. 4 maç kazanan tarafın kupayı kaldıracağı final serisinde, sezon içerisinde aldığı 2 kupaya bir 3.’sünü daha eklemek isteyen Beşiktaş Milangaz, final serisindeki maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynayacak.

Cezayı maça yetiştirdiler!

ANADOLU Efes ile Banvit arasındaki serinin 4. maçındaki olayların cezaları dün sabah maça saatler kala açıklandı! 23 Mayısta’ki maçta yardımcı hakemin üzerine yürüyüp küfür eden başantrenör Ilias Zouros’a 1 maç men ve 4 bin TL ceza gelince Yunanlı antrenör dün takımının başında sahaya çıkamadı.

AYRICA Başkan Tuncay Özilhan’a ise maçın ardından oğlu ile birlikte hakem odasına girerek uygunsuz sözler safettiği için 30 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin TL ceza verildi.

Haberin Devamı