Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Gönül Gökhan ister ama takviye şart

Gönül Gökhan ister ama takviye şart

Beşiktaş yönetiminin transferde öncelikle takviye yapacağı bölge sağ bek.

Gönül Gökhan ister ama takviye şart

Milli futbolcu geçen sezon çıkılan 51 resmi maçın sadece 29’unda ilk 11’de görev yapabildi. Ayrılana kadar 3 kez Beck, 3 kez Medel, 9 kez Necip, 15 kez de Adriano sağ bekte oynadı. Satılacaklara ve gideceklere göre transfer yapacak olan Kartal ilk iş olarak Gökhan’a alternatif bulacak.

LİGİ 4. bitiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nin de dışında kalıp önemli bir gelirden olurken yönetim önce tasarruf yapacak sonra transfer. Yeni sezon transfer politikasını da satılacak ve gönderilecek oyunculara göre şekillendirme kararı alan Beşiktaş’ın olmazsa olmazlarından biri sağ beke takviye.

BUNUN öncelikle nedeni ise Gökhan Gönül’ün hem alternatifsiz olması hem de tecrübeli oyuncunun geride kalan sezonda 51 resmi maçın sadece 29’unda 11’de görev yapabilmesi.

GÖKHAN Gönül 2017-18’de 1 Süper Kupa, 2 Şampiyonlar Ligi ve 6 lig maçını sakatlığı nedeniyle kaçırdı. 34 haftanın tamamında ise 27 kez kadroya girerken 21’i ilk 11, 4’ü sonradan oyuna dahil olmak üzere 25 maçta şans buldu. Şampiyonlar Ligi’nde ise 8 haftada 5 kez kadroya girdi. 3 kez 11’de, 1 kez ikinci yarıda şans buldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda da 8 maçın tamamında 11’de olmasına karşın 5 kez 11’de oynadı, 3 kez kulübede oturdu. Yani Beşiktaş’ın 2017-18 sezonunda oynadığı 51 resmi maçın 34’ünde görev yapsa da 29 kez 11’de mücadele etti.

Haberin Devamı

4 FARKLI İSİM OYNADI

AYRICA Gökhan’ın sonradan oyuna girdiği ya da sakatlanıp çıkmak zorunda kaldığı maçlarda 4 farklı oyuncu sağ bekte şans buldu. Burada 14 kezle asıl bölgesi sol bek olan Adriano geliyor. Necip 9, Medel 3 hatta sezonun başlamasının ardından Almanya’ya dönen Beck bile 3 maçta görev aldı.

BÜTÜN bu veriler alt alta sıralandığında siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş de sağ beke mutlaka takviye yapılmasını isterken yönetimin 2018 Dünya Kupası’nın ardından bu bölgeye oyuncu alması bekleniyor.