Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Gönüllüler engelleri aşmaya hazır

Gönüllüler engelleri aşmaya hazır

İşitme Engelliler Olimpiyat Koordinatörlüğü Gönüllü Departmanı bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve kamplar sonucu 1500 gönüllü, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatına hazır

Gönüllüler engelleri aşmaya hazır

1154’ü Türk ve 96’sı yabancı olmak üzere 250’si işitme engelli 1500 gönüllünün görev yapacağı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’na 5112 kişi başvurdu. Birebir yapılan mülakatlar sonucu 650 işaret dili bilen ve 850 bilmeyen gönüllü seçildi. Şu an kampta devam eden eğitimlerin sonunda, 250’si işitme engelli olan 500 uluslararası işaret dili tercümanı görev yapmak üzere hazır olacak.

ORTAK DUYGULARI ENGELLERİ AŞMAK

Olimpiyat şehri Samsun’da, farklı şehirlerden ve farklı yaşlardan birçok gönüllü Deaflympics 2017’de görev almak için yoğun bir eğitim sürecinden geçiyor.

Gönüllü çalışmalarına Ocak ayında başladıklarını belirten, Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve İşitme Engelliler Olimpiyatı Gönüllü Departmanı Koordinatörü İlkay Aydın, sürecin nasıl devam ettiğini anlattı. 5112 kişinin gönüllü olmak için başvurduğunu söyleyen Aydın, bire bir yapılan mülakatlar sonunda 1500 gönüllünün 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatında görev yapmak için hazır olduğunu ifade etti.

Aydın gönüllülerin sosyal sorumluluk projelerine de oldukça önem verdiğini belirterek, “6 aydır köy okulları ziyareti, nevruz kutlamaları, işçi bayramı gibi belirli gün ve haftaların kutlanması gibi sosyal etkinlikler yapıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde gönüllü köyünün yapımının da tamamlanacağını ifade eden İlkay Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İşaret dili bilenler bilmeyenler, çeşitli meslek grubundan, ev hanımından işçisine, güvenlik görevlisine kadar birçok başvuru oldu. Yaklaşık 10 gün süren mülakatlar sonucu seçtiğimiz 1500 gönüllümüz arasında, hiç işaret dili bilmeyenlere haftanın iki günü 3’er saat Atakum Gençlik Merkezi’nde eğitim veriyoruz. Diğer işitme engelli gönüllülerimiz de 10’ar günlük kamplarla 19 Mayıs Gençlik Kampı’nda konaklama yeme içme gibi gereksinimleri karşılanarak uluslararası işaret dili eğitimi alıyorlar. 1 Temmuz itibarı ile gönüllü köyünde toplanacak gönüllülerimize iş tanımlarını, engellilere nasıl davranılması gerektiğini anlatacak; Deaflympics’in ve Samsun’un tanıtımını yaparak oryantasyonlarını sağlayacağız.”

Haberin Devamı

EN GENCİ 18 EN YAŞLISI 58 YAŞINDA

En genci 18, en yaşlısı 58 yaşında olan gönüllüler, işitme engelli sporculara yardımcı olabilmek için gönüllü olduklarını ve gönüllü olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

En yaşlı gönüllü olan 58 yaşındaki Sevinç Özöğüt gönüllülük kapsamında bu sene Deaflympics için uluslararası dil eğitimi aldığını belirterek, “Geçen sene Türk işaret dili kursuna katıldım ve bu sene Olimpiyat döneminde de işitme engelli sporculara yardımcı olmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

En genç gönüllü olan 18 yaşındaki öğrenci Melike Günday ise “İşitme Engelliler Olimpiyatı gibi büyük bir organizasyonun Samsun’da yapılacak olması beni çok heyecanlandırıyor. Bu yüzden gönüllü oldum. Tüm sporculara yardımcı olmak benim için çok büyük bir onur olacak. Gönüllü olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Fil Dişi Sahili’nden doktora yapmak için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ne gelen Koka da “Olimpiyatlara herkesi bekliyoruz. Her şey güzel olacak” dedi.

Haberin Devamı