Gazete Vatan Logo
Süper Lig Göztepe 92 yaşında

Göztepe 92 yaşında

Göztepeli taraftarlar, Göztepe Spor Kulübünün 92. kuruluş yıl dönümünü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda aynı anda meşale yakarak kutladı.

Göztepe 92 yaşında

Sabah saatlerinde Göztepe Futbol Okulları Şenliği ile başlayan 92. yıl kutlamalarında daha sonra futbol, hentbol, basketbol, voleybol, eskrim, rüzgar sörfü ve yelken spor okulu öğrencilerinin katılımıyla sağlık koşusu gerçekleştirildi.

Kutlamalar nedeniyle 20.00-24.00 saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğe kapatıldı. Güzelyalı sahilinde çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirilirken, çeşitli gösteriler sunuldu.

Saat 22.00'de sahilde toplanan Göztepeli taraftarlar, ellerindeki meşaleleri yakarak, kulübün 92. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlamalar denizden yapılan havai fişek gösterisiyle devam etti.

Kutlamaları Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve futbolcular da denizden takip etti. Göztepeli taraftarların meşale gösterisinden sonra bir diğer İzmir ekibi Karşıyaka'nın taraftarları da sahilin karşı tarafında yeşil-kırmızı meşaleler yaktı.

Göztepe 92 yaşında

1925 yılında Altay'ın Aydın'da katıldığı spor müsabakasında yönetimde bulunan Ferit Bey'e söz hakkı verilmemesi sonucu, dönüş yolunda trende çıkan anlaşmazlıkların ardından Altay'da futbol oynayan Nebil ile Vedat kardeşler, Muzaffer Koral, Ferit Simsaroğlu, Necati Bey ve Nusret Bey, bir spor kulübü kurmaya karar verir.

Haberin Devamı

14 Haziran 1925 tarihinde, vapur iskelesi yanındaki Mez Gazinosu'nda toplanan Göztepe semtinin ileri gelenleri ve gençler, Göztepe Futbol Takımı'nı kurar. Yapılan ilk kongrede, Göztepe Fahri Başkanlığına o dönemin Valisi Kazım Dirik seçildi.