Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Göztepe rotasını değiştirdi

Göztepe rotasını değiştirdi

PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe forvet arayışlarını sürdürüyor.

Göztepe rotasını değiştirdi

Santrfor arayışını sürdüren Göztepe uzun süredir peşinden koştuğu Portekizli Edinho'dan haber beklerken, Kongo asıllı Fransız golcü Lynel Kitambala'yı da listesine aldı. Sarı kırmızılılar, Edinho'da sorun çıkması halinde rotayı Belçika'nın RSC Charleroi takımında forma giyen Kitambala'ya çevirecek.

Sezon başında Charleroi'nın iki maçını izleyen teknik heyetin 27 yaşındaki futbolcu için Sportif CEO Barış Güçlü'ye olumlu rapor verdiği belirtildi. PTT 1'inci Lig'in başlamasına iki hafta kala santrfor sorununu çözmek isteyen sarı kırmızılıların Edinho ya da Kitambala'dan biriyle sözleşme imzalaması bekleniyor.

Futbola ülkesi Fransa'nın Auxerre takımında başlayan Göztepe'nin yeni gözdesi Kitambala Dijon, FC Lorient, Saint-Etienne, Dinamo Dresden ve Charleroi'de oynadı. Çeşitli yaş kategorilerinden 9 kez Fransa Milli Takımı'na çağrılan tecrübeli golcü 5 gol attı.

Bu arada Göztepe'nin yaklaşık 1 ay önce eski Galatasaraylı golcü Johan Elmander için nabız yokladığı ifade edildi. Danimarka'nın Brondby ekibinde oynayan İsveçli golcüye teklif götüren sarı kırmızılıların olumsuz cevap aldığı bildirildi. Yabancıların yanı sıra yerli golcülerle de ilgilenen Göztepe Antalyasporlu Ahmet Aras'ı da gündeminden çıkarmıyor.

Haberin Devamı