Gazete Vatan Logo

Grupta 1. belli 2. kim olur?

Panzerler'in gruptan rahat çıkması beklenirken, G.Kore'nin şansı bile yok.

Grupta 1. belli 2. kim olur?

Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya 2014’teki kadar güçlü değil ama yine de en ciddi favoriler arasında. Meksika ve İsveç ise üst tur için yarışacaktır.

SON Dünya Kupası şampiyonu 2014’te olduğu kadar güçlü değil. Ancak yine de en ciddi favoriler arasında. Kadro büyük ölçüde değişti. Fakat unutmayalım ki genç kadroyla geçen yıl Konfederasyon Kupası’nı kazanmayı da başardılar.

BİRÇOK genç yeteneğe sahip Almanya, hazırlık maçlarında oynadığı futbol ile kamuoyunu tatmin etmedi. Löw’ün M.City’nin genç yıldızı Sane’yi kadroya almaması, Reus’un sezon boyu sadece 11 maç oynamış olması, İlkay ve Mesut’un protesto edilmeleri ve kaleci Neuer’in futboldan çok uzun süre uzak kalmış olması “Die Mannschaft”ın turnuva öncesi sorunları.

HER şeye rağmen Neuer, Hummels, Boateng, Kimmich, Khedira, Mesut, Kroos, İlkay, Draxler, Müller ve Reus gibi harika oyunculara sahipler. 2 genç santfor Werner ve Julian Brandt gibi oyuncuların performansı Almanya’nın rotasını belirleyecek gibi görünüyor.

MEKSİKA, futbolun çok popüler olduğu ve her zaman önemli oyunculara sahip bir ülke. Kağıt üzerindeki yeteneklerin sahaya saman alevi gibi yansıması en büyük sorunları. Bir oyun kültürleri ve ekolleri bence yok.

Haberin Devamı

KADRODA Chicharito, genç yıldız Lozano, Jimenez, Vela, Guardado, Layun ve Herrera gibi çok önemli isimlere sahipler. Teknik direktör Osorio, 40 yaşındaki Marquez‘in tecrübesinden faydalanacak mı? Bu da ayrı bir merak konusu.

YAZMAK ACI VERİYOR!

ZLATAN Ibrahimovic’in olmadığı bir İsveç ve Dünya Kupası.. Yazmak acı veriyor, seyretmesi de öyle olacak mı? Bunu İsveç Milli takımı gösterecek. Teknik direktör Andersson cesur bir kararla sakatlığı yüzünden elemelerde forma giymeyen Zlatan’ı kadroya çağırmadı. İşler umduğundan da iyi gitmişti ve bir takım ruhu yakalamışlardı. Ancak bence unuttuğu ve hesaba katmadığı bir şey var. Takımınız sahada hiçbir şey yapmasa dahi Zlatan bir şekilde o golü atabilecek en nadir yıldızlardan.

GÖZLER, Almanya’da Leipzig’de kariyerini sürdüren Forsberg’de olacak. İsveç, Almanya’ya zorluk çıkartıp, Meksika ve Güney Kore’yi yenerek liderlik kovalayacak.

Haberin Devamı

TOTTENHAM’DA harika bir sezon geçiren Son Heung Min’in liderliğinde Güney Kore kolay teslim olmamak için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Uluslararası tecrübesi düşük Güney Kore’nin bence bu turnuvada gruptan çıkma şansı yok denecek kadar az.

İhtiyaç halinde Mario Gomez!
BİR dönem Beşiktaş’ta da forma giyen Mario Gomez, Almanya adına ihtiyaç duyulması halinde camın kırılması için hazır bekleyecek. Teknik direktör Joachim Löw gençler ile tecrübeliler arasındaki uyumu sağlayabilirse güçlü bir ekol olan Almanya 5. şampiyonluğu kazanabilir.
Meksika en fazla gruptan çıkar
YETENEKLİ hücum hattıyla Meksika, Rusya’daki Dünya Kupası’nda her zamanki gibi keyif veren maçlar izletecektir. Ancak bu büyük turnuvada yapabileceklerinin en fazlası İsveç’i geçerek gruptan çıkmak olacaktır. Bir üst turda gelecek rakibe diş geçirebileceklerini sanmıyorum.
İsveç’in savunma hattı çok güçlü
MARKUS Berg, Guidetti ve Toivonen hatta Jimmy Durmaz ile İsveç alternatifli bir forvet hattına sahip. Ancak takımın en güçlü hattı ise Lustig, Lindelöf, Granqvist, Olsson ve Jansson gibi isimlerden oluşan savunması. Bu hattı geçmek oldukça güç.
Güney Kore’nin kozu savaşçı ruhu
2002’DEKİ Dünya Kupası’nda bizimle yarı final oynayan ve 3-2 kaybeden Güney Kore, her zaman disiplinli ve savaşçı bir anlayışa sahip olmuştur. Yetenek ve tekniğin ötesinde disiplin ve yardımlaşmayla sonuç almaya çalışan bir Güney Kore takımı izleyeceğiz.
F GRUBU FİKSTÜRÜ
17 Haziran 18.00 Almanya-Meksika
18 Haziran 15.00 İsveç-G.Kore
23 Haziran 18.00 G.Kore-Meksika
23 Haziran 21.00 Almanya-İsveç
27 Haziran 17.00 Meksika-İsveç
27 Haziran 17.00 G.Kore-Almanya

Haberin Devamı