Gazete Vatan Logo
Futbol Grupta garip şeyler oluyor

Grupta garip şeyler oluyor

Fatih Terim, kötü sonuçlara mazeret göstermedi ama hakemlerin kötü yönetiminden dert yandı:

Grupta garip şeyler oluyor

MİLLİ Takım’ın 2016 Avrupa Şampiyonası için grubunda oynadığı 3 maçta sadece 1 puan toplaması başta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim olmak üzere tüm futbolcuları derinden üzdü. Letonya maçı sonu ağızların bıçakla bile açılmadığı ortamda sorumluluğu tek başına üstlenen Terim, takım otobüsüne binmeden içinde kalanları anlatarak grubumuzda çok entresan hakem hatalarının olduğuna dikkat çekti.

AKLINDA O POZİSYON VARDI!

İZLANDA'DAKİ maçta takımın kötü olduğunu bizzat dile getiren Terim'in Letonya beraberliği sonrasında da aklında Çek yenilgisi vardı. Letonya'ya gidiş yolunda gece yarısı tüm futbolcular uyurken uçakta bu maçı tekrar izleyen kurt hoca özellikle Saracoğlu’nda Arda'nın düşürüldüğü ancak hakem tarafından es geçilen penaltı pozisyonunu defalarca izledi.

‘OZAN MI, ARDA TURAN MI?’

LETONYA beraberliği sonrası geride kalan 3 maçın değerlendirmesini yapan Fatih Terim kendisine yönelttiğimiz "Ozan Tufan’ın müdahalesine hemen penaltı çalındı, hangisi daha çok penaltı? Arda mı, bu mu?" sorumuza tüm samimiyetiyle yanıt verdi: “Binlerce kez Arda’nın pozisyonu penaltıdır. Defalarca izledim ve neden penaltının çalınmadığını anlamadım.

Haberin Devamı

‘MAÇLARA BAKIN, ARAŞTIRIN’

ZATEN grubumuzda ilginç olaylar oluyor. İzleyin ne demek istediğimi anlarsınız. Burada Letonya’nın 21 numarası (Freimanis) 90'da değil çok önceden kırmızı kartı görmeliydi. Ama İzlanda’da bize hemen kırmızı çıktı. (Ömer Toprak 59. dakikada 2. sarıdan kızardı) Sadece bu değil tabii ki. Hollanda-Kazakistan ve Letonya-İzlanda maçı. Daha bugün garip düdüklerin çalındığı bir maç. Bizim maçımız değil. Bakın ve araştırın.”

İşte Fatih Terim kastettiği o maçlar:

Letonya: 0- İzlanda :3
A Milli Takımımız'dan 1 puan almayı başaran Letonya grup lideri İzlanda'ya ilk yarı boyuncu göz açtırmadı. Ne zaman ki takımın en önemli gol silahı Rudnevs 55'te ikinci sarıdan kızardı, görüntü bir anda terse döndü. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra rahatlayan İzlanda 66'da Sigurdsson, 77'de Gunnarsson ve 90'da Gislason ile farka gitti.
Hollanda:3- Kazakistan: 1
KAZAKLAR 17. dakikada Abdulin ile öne geçti. Devre 1-0'la geçilirken, Portakallar 61'de Huntelaar ile 1-1 buldu. Ancak ne olduysa Kazakistan'da Dzholchiev'in 64'te direkt kırmızı kartla atılmasından sonra oldu. Rakibin 10 kişi kalmasıyla rahatlayan Hollanda 82'de Afellay ile 2-1'i buldu, 89'da penaltıdan Robin Van Persie son noktayı koydu.
İzlanda: 2- Hollanda: 0
9. dakikada De Vrij'in Bjarnason'a yaptığı müdahale sonrası İzlanda penaltı kazandı. Atışı kullanan Sigurdsson'da daha maçın başında takımını 1-0 öne geçirdi. Sigurdsson 42. dakikada attığı golle takımını rahatlatırken, Hollanda da kendini toparlayamayınca maç 2-0 İzlanda'nın galibiyetiyle tamamlandı.

Haberin Devamı