Gazete Vatan Logo
Futbol Gümüşdağ olmaz!

Gümüşdağ olmaz!

Fotomaç yazarı Hıncal Uluç, futbol federasyonu başkanlık yarışını değerlendirdi

Gümüşdağ olmaz!

FOTOMAÇ’IN dünkü sayısında Hıncal Uluç 29 Haziran’da yapılacak Futbol Federasyonu seçimlerini analiz etti: 

AZİZ Yıldırım şu anda F.Bahçe’yi değil, federasyonu düşünüyor. Mehmet Ali Aydınlar’ın adının federasyon başkanlığı için ortaya atılması tüylerini ürpertti. Çünkü Aziz Yıldırım’ın, F.Bahçe Başkanlığı’nı tehdit eden tek adam Mehmet Ali Aydınlar.

MEHMET Ali Aydınlar’a federasyon başkanı olduğu zaman, laf geçiremeyeceğini biliyor. Mehmet Ali Aydınlar olduğu zaman kuklası bir federasyon olmayacağını biliyor. “Bana karşı” demesi bu nedenle. Yoksa en başta Aziz’in ortaya çıkıp, desteklemesi gerekirdi.

BİR G.Saraylı olarak, Mehmet Ali Aydınlar’ın federasyon başkanı seçilmesine zil takıp oynamam lazım. Çünkü Aydınlar, F.Bahçe’ye başkan olursa F.Bahçe’yi Barcelona ayarında takım yapar. Sonra Türkiye Ligi ikincilik için yarışan takımların ligine döner.

AYDINLAR insan olarak da yönetici olarak da alkışa layık bir adam. Türk futbol tarihinin en iyi başkanlarından biri olacağına inanıyorum. Ben Mahmut’un bırakmasını katiyen istemiyordum ama Mehmet Ali Aydınlar olacaksa eğer, Mahmut bırakabilir; gönlüm rahat.

GÖKSEL Gümüşdağ olacak diye tüylerim ürperiyordu. Gümüşdağ’ın iki yanında iki iktidar var; siyasi iktidar ve F.Bahçe iktidarı. Gümüşdağ’ın her eylemi ve söylemi ya Başbakan’a ya da F.Bahçe başkanına bağlanacak. Bu ortamda Türk futbolunun sağlıklı gitmesine imkan yok.

ADNAN Polat’ın da federasyon başkanlığı için adı ortaya atıldı ama bence Adnan bitirdi kendini. Adnan’ın yapacağı en iyi şey ortadan kaybolmak. Manşetlerden de ekranlardan da kaybolmak. “G.Saray’a CHP darbesi vuruldu” lafını unutturması lazım.

Aydınlar Yıldırım’la görüştü

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün Kulüpler Birliği ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la bir araya gelerek başkanlık adaylığıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Aydınlar’ın görüşmede neden aday olduğunu gerekçeleriyle birlikte anlattığı ve Aziz Yıldırım’dan destek beklediğini ilettiği öğrenildi.

BİLİNDİĞİ üzere Aziz Yıldırım yakınlarına diğer aday Göksel Gümüşdağ’ı desteklediğini söylemiş ve Mehmet Ali Aydınlar’ın aday olamdan önce kendisini aramamasından dolayı üzüldüğünü dile getirmişti.

Haberin Devamı