Gazete Vatan Logo
Süper Lig Oy birliğiyle Gümüşdağ

Oy birliğiyle Gümüşdağ

Kulüpler Birliği Vakfı’nın dün yapılan olağan genel kurulunda Göksel Gümüşdağ, 18 kulübün de oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi

Oy birliğiyle Gümüşdağ

SPOR Toto Süper Lig takımlarının oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı’nda olağan genel kurul dün yapıldı. Vakıfın Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantısına, 18 kulübün de temsilcisi katılırken seçime tek aday olarak giren Göksel Gümüşdağ oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

GÜMÜŞDAĞ, “Geçen yıl 6 Ağustos’ta Kulüpler Birliği başkanlığına seçildik. 18 Süper Lig kulübünün desteğiyle Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olarak yeniden seçildik. Sayın başkanlara teşekkür ediyorum. Gündemimizde bir kaç konu vardı. Onları konuştuk. Son 1 yıldır Süper Lig AŞ’nin startını verdiğimiz günden beri sağolsun TFF başkanı ve yönetimi, bu işbirliği ve diyaloğu aralıksız devam ettirdik. Hepimizin tek amacı Türk futbolunun menfaati.

BUNLAR tartışılırken farklı görüşler de dile getirildi. Hiçbir zaman Kulüpler Birilği Vakfı ile TFF’nin görevlerini karıştırmadık. Kulüpler Birliği Vakfı olarak Sportif AŞ mutabakat zaptını da imzaladık. Bundan sonraki merci yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Kanun değişikliğiyle birlikte bu da yürürlüğe girecektir” dedi.

Haberin Devamı

Demirören: Yabancıların lisans ücretinde düzenleme yapacağız
KULÜPLER Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e, geride kalan dönemde yapılan ortak çalışmaların yanı sıra Türk futbolu ve marka değeri için atılan adımlardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Demirören, “Geçtiğimiz haziran ayında Kulüpler Birliği’ndeki 18 kulübün 17’sinin desteğiyle TFF başkanı seçildim. Kulüplerin belli sorunları var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Şimdi kulüpler yabancı oyunculardaki lisans ücretlerinin yüksek olduğu şikayetinde bulundu. Kulüplerin bu isteği doğrultusunda lisans ücretleri konusunda gerekli düzenlemeleri yakın zamanda yapacağız.
YENİ sezon başlıyor. Bu birlik ve beraberliğin lige de yansımasını diliyoruz. Kulüpler ve başkanların her olumlu hareketi taraftara da yansıyor. Medyanın da olaylara olumlu yönden bakmasını istiyoruz. Sayın Göksel Gümüşdağ ve ekibine de başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı