Gazete Vatan Logo
Futbol Günahımız sevabımızdan çok

Günahımız sevabımızdan çok

Samet Aybaba, özeleştiri yapıp uyardı

Günahımız sevabımızdan çok

“Ben de dahil, hepimizin hataları, doğrulardan fazla. Bu nedenle 9 puan kaybettik. Sizlerin yetenekli olduğunuzu bilmesem, size inanmasam ‘Kapasitemiz bu kadar’ diyeceğim. Trabzon’u yenip çıkışa geçelim.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Samet Aybaba, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada takımını kondisyon ve taktik yönden olduğu kadar mental açıdan da lige hazırlamaya çalıştı. Ay-yıldızlıların Romanya ve Macaristan maçlarına Nevzat Demir Tesisleri’nde hazırlanması sebebiyle yapılan Antalya kampında da oyuncularıyla bire bir görüşmeler yapan deneyimli çalıştırıcı, özellikle bu hafta başından beri oyuncularıyla, kaybedilen son 3 maçın görüntüleri üzerinden analizler yaptı.

ÖNCELİKLE oyuncularını tek tek odasına çağırıp konuşmalar yapan Aybaba, ardından savunma, orta saha ve forvetlerle toplantılar yaptı. Futbolcularına hatalarını ve doğrularını tek tek gösterip, pozisyonlara göre neler yapmaları gerektiğini ve istediklerini anlatan Samet Hoca, “Kaybettiğimiz G.Antep, Sivas ve F.Bahçe maçlarını izlediğimizde şunu görüyoruz. Hatalarımız ve günahlarımız ne yazık ki doğrularımız ve sevaplarımızdan daha fazla. Buna ben de dahilim. Bu nedenle de 3 maçta 9 puan kaybettik ve bu bize yakışmadı. Sizlerin yetenekli oyuncular olduğunu bilmesem, sizlere güvenmesem ‘Kapasitemiz bu kadar, ne yapalım?’ diyeceğim. Fakat biliyorum ki biz iyi takımız. Ben sizlere inanıyorum.

‘KOLAY MAÇ YOK’

TRABZONSPOR maçının önemini hepiniz biliyorsunuz. Bu kötü gidişe son vermemiz gerek. Trabzonspor’u yenip, çıkışa geçelim ve yeni bir sayfa açalım. Bu maçla birlikte ilk yarıdaki derbilerimiz bitiyor ancak sanmayın ki maçlarımız rahatlıyor. Tüm rakiplerimiz güçlü, her takımın hedefi var. Bu nedenle sonraki maçlara da iyi konsantre olmalıyız. Ama Trabzon maçını kazanıp çıkışın başlangıcını yapmalıyız. Kendinize güvenin, bunu başaracaksınız” diye konuştu.

‘Q7’yi ben bile anlamıyorum’

Kıran: “Quaresma indirimden vazgeçince menajeri Mendes’i arayıp, durumu anlattım. ‘Bir konuşayım’ dedi. 24 saat sonra beni aradı ve ‘Bu çocuğu ben de anlamıyorum’ dedi.”

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, dün TRT Spor’daki ‘Basın Tribünü’ programında Quaresma’dan sadece kendilerinin değil menajeri Jorge Mendes’in bile illallah ettiğini söyledi. Portekizli’nin F.Bahçe maçından önce Ümraniye’de yaptıkları görüşmede kendisine, “Oynamak istiyorum. Beni oynatmak istiyorsanız 3 milyon Euro’ya inerim. Satmak istiyorsanız 3 milyon 750 bin Euro’yu alırım” dediğini belirten Kıran, şöyle devam etti:

“yönetimDe bunu konuştuk. F.Bahçe maçından sonra açıklama yapmayı daha doğru bulduk. O maçın ertesi günü Quaresma ülkesine gitti. 3 milyon Euro’ya kadroya alacağımızı tebliğ etmek için tercüman Arda’ya Q7’yı arattım. Verdiği cevap ‘Vazgeçtim’ oldu. Mendes’e durumu anlattım. Şaşırdı, ‘Bir konuşayım, seni sonra ararım’ dedi.

24 saat sonra aradı beni ve ‘Tamer, ben bu çocuktan bir şey anlamıyorum. Para onun parası, indirdim diyen o, vazgeçtim diyen o. Benim bundan sonra yapacak bir şeyim yok. Siz bununla ne yapıyorsanız yapın. Benden bu kadar’ dedi.”

Haberin Devamı