Gazete Vatan Logo
Basketbol Gündem şampiyon Karşıyaka

Gündem şampiyon Karşıyaka

Karşıyaka'nın sezonu şampiyon olarak tamamlaması nedeniyle İzmir'de birçok kurum ve kuruluş, kutlama mesajları yayımladı.

Gündem şampiyon Karşıyaka

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, sponsoru oldukları Pınar Karşıyaka'nın, Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğunu kutladığını belirterek, "Bu birlik, bu ruh, bu inanç olduktan sonra Pınar Karşıyaka'nın daha nice başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı.

Selim Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, Pınar Karşıyaka'nın, Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin 5. maçında Anadolu Efes'i bir kez daha yenerek şampiyonluğunu ilan etmesinin sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Şampiyonluğunu kazanmasında emeği geçen tüm sporcuları, teknik heyeti ve yöneticileri tebrik ettiğini kaydeden Yaşar, şöyle devam etti:

"Kendisi de bir Karşıyaka sevdalısı olan onursal başkanımız Selçuk Yaşar'ın liderliğinde, Yaşar Topluluğu olarak yaklaşık 60 yıldır Karşıyaka Spor Kulübü'nün yanındayız. Bu başarı kesinlikle tesadüf değil. Geçen yıl Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı almamız bunun en büyük kanıtı. Pınar Karşıyaka, önceki yıl başlayan yükseliş grafiğini böylece lig şampiyonluğuyla taçlandırmış oldu.

Haberin Devamı

Bu başarıda, Pınar Karşıyaka camiasının inancı, sporcuların ve teknik heyetin kenetlenmesi, yönetimin ve elbette taraftarın büyük desteğinin payı var. Başta değerli hocamız Ufuk Sarıca ve yönetim ekibimiz olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyor, şampiyonluğun hayırlı olmasını diliyorum. Bu birlik, bu ruh, bu inanç olduktan sonra Pınar Karşıyaka'nın daha nice başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum. Takımımıza Avrupa'da başarılar diliyorum."

KILIÇDAROĞLU DA KUTLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pınar Karşıyaka'nın şampiyon olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında, Pınar Karşıyaka'nın şampiyon basketbolcularını, teknik heyeti ve yöneticilerini 28 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşmaları nedeniyle tebrik eden Kemal Kılıçdaroğlu, takımın başarısının Avrupa'da da sürmesi temennisinde bulundu.

TSYD ŞAMPİYONU UNUTMADI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da yaptığı açıklamayla Pınar Karşıyaka'nın Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğunu kutladı.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka'nın final serisinde birbirinden güçlü rakiplerini peş peşe yenilgilere uğratarak, son dönemdeki parlak başarılarını Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu ile taçlandırdığını kaydeden Okumuş, "Pınar Karşıyaka, İzmir'e büyük bir gurur yaşattı. Başta sporcular ve teknik ekip olmak üzere, şube ve kulüp yönetimini, Pınar grubunu, basketbola olan tutkusuyla bir ekole dönüşen ve müthiş desteği ile başarıya önemli katkı sağlayan Karşıyaka taraftarını, özetle bu büyük zaferde emeği olan herkesi gönülden kutluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da yayımladığı mesajda, çok büyük ve önemli bir zafer elde edildiğini belirtti.

Karataş, bu başarının sadece sportif değil, imkansızlıklara karşı da kazanılmış bir zafer olduğunu kaydederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İzmir böyle bir başarıya hasret kalmıştı. Nihayet bu hasret bitti. İnşallah başta futbol olmak üzere diğer bütün dallarda da şampiyonluklar bekliyoruz. İzmir'in tüm kulüplerinde de aynı başarıları bekliyoruz. Çünkü İzmir bunu hak ediyor. İzmir'in potansiyeli kararlılığı, azmi ve tecrübeleri böyle başarılar için müsait bir zemin oluşturuyor. Bu başarı bütün kulüplerimize örnek oldu. Biz siyasi olarak her zaman ve her şartta olduğu gibi spor alanında da gereken desteği verme çabasındayız. Yeter ki birlik olsun."

Haberin Devamı