Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Güneş 6'da 6 için devrede!

Güneş 6'da 6 için devrede!

Geçen yıl Devler Ligi'nde rekorları altüst eden Şenol Güneş, Avrupa Ligi'nde de tarih yazmak istiyor.

Güneş 6'da 6 için devrede!

Malmö’de sıkıntı yaşanmaması için İsveç’e gidip uzun bir aradan sonra rakibi bizzat izleyen tecrübeli hoca, perşembe günü kesinlikle hata istemiyor. 3 puanla dönmenin planlarını yapan Güneş’in asıl hedefi, gruptan tüm maçları kazanarak çıkmak.

BEŞİKTAŞ’TA Teknik Direktör Şenol Güneş geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında elde ettikleri başarıyı UEFA Avrupa Ligi’nde tekralayıp hatta geçmekte kararlı. Süper Lig’de 3 maçta yaşanan 7 puanlık kaybın ardından 2-0’lık Kayseri galibiyetiyle kendine gelen ve lider G.Saray’ın 1 puan gerisinde 2. sıraya yerleşen siyah-beyazlılar şimdi tamamen perşembe günü Malmö ile deplasmanda oynanacak mücadeleye kilitlendi.

ÖYLE ki takımın teknik patronu Şenol Güneş, Kayseri maçının ardından soluğu İsveç’te alarak önceki akşam Malmö’nün evinde Sundsvall ile 0-0 berabere kaldığı maçı tribünden canlı olarak takip etti. Daha önce rakip takım maçlarını yardımcıları ya da takımın analiz uzmanı Eren Şafak izlerken geçtiğimiz sezonki Bayern Münih eşleşmesinden uzun süre sonra Güneş bizzat kendisi devreye girdi.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl Devler Ligi’ndeki başarının tesadüf olmadığını göstermekte kararlı olan tecrübeli çalıştırıcı, Sarpsborg galibiyetini Malmö’yü devirerek taçlandırmak istiyor. Güneş hemen hemen her fırsatta maç maç baktıklarının altını çizse de hocanın 6’da 6 yaparak I Grubu’nu zirvede bitirmeyi çok istediği öğrenildi.

2017-18 futbol sezonunda Şampiyonlar Ligi kulvarında tarih yazan Beşiktaş, rekorları da alt üst etmişti. İşte siyah-beyazlıların Türk futbol tarihine geçen o rekorları:

- GEÇEN sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynadığı 6 maçta 14 puan toplayan Beşiktaş, gruplarda en fazla puan toplayan Türk takımı oldu.
- 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken Devler Ligi’nde ilk kez bir Türk takımı grubu namağlup tamamladı.
- Kartal grubunu lider olarak tamamlayan ilk Türk takımı olmayı da başardı.
- 11 kez ağları havalandırarak Devler Ligi gruplarında en çok gol atan Türk ekibi oldu.
- 4 kezle grup aşamasında en çok galibiyet elde eden Türk takımı da Beşiktaş.

Haberin Devamı