Gazete Vatan Logo
Futbol Güneş'ten protesto!

Güneş'ten protesto!

Türk futboluna büyük hizmetler veren Terim ve Denizli oradaydı. Ama 2002’de bizi Dünya 3.’sü yapan Şenol Güneş, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı’dan 2 kez davet telefonu almasına rağmen organizasyona katılmadı

Güneş'ten protesto!

U20 Dünya Kupası kuraları çekildi önceki gün. “Bu da neymiş yahu?” diyenler olur, sakın ha! Baya önemli bir organizasyon. FIFA’nın Dünya Kupası’ndan sonra en önem verdiği 2. turnuva ve Türkiye’de yapılacak. Yapılmasını sağlayan herkese teşekkürler. Kura çekimine katılım tahminimden yüksekti. Böylesine fazla katılımın olmasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı’nın büyük katkısı ve emeği var. Ona ayrıca teşekkür gerekir. U20 Dünya Kupası İstanbul, Bursa, Rize, Trabzon, G.Antep, Kayseri ve Antalya’da oynanacak.

Tarabya Oteli’nde standları vardı bu şehirlerin. Bursa’nın yeni stadının maketini gördüm. Maketi bile adeta ‘Mekan oynatır’ diyordu. İnanıyorum ki bu statta hem oynayanlar hem izleyenler büyük keyif alacaklar. En büyük etkinlik Rize standının önünde oldu. Tulum eşliğinde Servet Yardımcı FIFA Asbaşkanı Jim Boyce başta olmak üzere Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Göksel Gümüşdağ, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Teknik Direktörü Mustafa Denizli’yi horon oynattı.

Türk futboluna büyük hizmetler veren Terim ve Denizli oradaydı. Ama 2002’de Kore ve Japonya’daki Dünya Kupası’nda Milli Takım’ı 3. yapan Şenol Güneş yoktu. Salonda bulunan her 10 kişiden 7’si bana “Neden Şenol Güneş yoktu?” diye sordular. Ben de 5 dakika geçmeden bu soruyu Servet Yardımcı’ya sordum. İşte Yardımcı’nın bire bir cevabı: “Kendisini bizzat aradım ve davet ettim. Ama bana gelemeyeceğini söyledi. ‘Hocam bu hayır cevabını kabul etmiyorum. Bir hafta sonra yeniden arayacağım’ dedim ve aradım. Cevabı yine ‘Hayır’ oldu.”

Haberin Devamı