Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Güneş üzgün: O kayıp olmasaydı...

Güneş üzgün: O kayıp olmasaydı...

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-0 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, "Bizim için zordu maç ama erken golün gelmesi ve oyunun kontrolünün bizde olması işimizi kolaylaştırdı." dedi.

Güneş üzgün: O kayıp olmasaydı...

Güneş, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, ilk yarıda golsüz berabere kaldıkları rakiplerini mağlup etmek istediklerini ve bunu başardıklarını söyledi. Rakiplerinin ligde çok renkli maçlar oynadığını kaydeden Güneş, "Ama istikrarsız yapıyla gittiği için istemediği skorlar aldı. Bizim için zordu maç ama erken golün gelmesi ve oyunun kontrolünün bizde olması işimizi kolaylaştırdı. Pas yaparak, oyunun yönünü değiştirerek zaman zaman hücuma çıkarak oyunda etkili olduk." diye konuştu.

Gereksiz top kayıplarıyla rakiplerini gol pozisyonlarına soktuklarını aktaran Şenol Güneş, iyi başladıkları maçı, iyi bitirdiklerini söyledi.

Güneş, tüm oyuncuların çok değerli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Oyuncuların değişikliği ne kadar az olursa takım o kadar uyumlu olabiliyor. Geçen hafta oynayan orta saha da hücuma iyi toplar taşıdı, bugün de taşıdılar. Ricardo 5 maç sonra döndü, zaman zaman iyiydi, zaman zaman eksik kaldığı dönemler oldu. Bizim arzumuz bütün oyuncuların içinde olduğu bir oyunda olmak. 'Burada oynayanlar çok iyidir, diğerleri kötüdür' demek kolay değil."

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih karşılaşmasından sonra çok kötü oynadıkları Medipol Başakşehir maçında yenildiklerini hatırlatan Güneş, "O maçtan sonra kayıplarımız yok bizim. O olmasaydı çok daha iyi olabilirdik. Umarım bundan sonra kayıplar yaşamayız. Hem iyi oynayıp hem de kazanırız. Maçlarımıza baktığımız zaman olumsuz bakmıyorum ama Başakşehir maçındaki oyun bizim için uyurgezer bir maçtı. Yorum yapacak bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, artık Fenerbahçe maçına hazırlanacaklarını, daha sonra da Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla devam edeceklerini belirterek, "Ligde şu anda bulunduğumuz yerin önemi yok, bundan sonra oynayacağımız maçların önemi var. Kupada tek maç oynayacağımız için önemli ve kritik bir maç olacak. Umarım güzel bir maç olur ve kazanırız." ifadelerini kullandı.

Futbolun sahada oynanan bir oyun olduğunu kaydeden Güneş, "Umarım bir gerginlik olmaz. Öyle bir arzumuz yok, bugün de maç yaptık, kendi sahamızda iki maç yaptık ve hiçbir şey olmadı. Fenerbahçe maçında niye olsun, olmaması için herkesin iyi niyetli oynaması gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

Güneş, Teleset Mobilya Akhisarspor'un yeni stadının Akhisarlıların çok hak ettiği güzel bir stat olduğunu aktararak, rakiplerinin sıkıntılı günler geçirdiğini ancak en kısa zamanda daha rahat hale geleceğini söyledi.

Şenol Güneş, her iki takım taraftarı tarafından tribüne çağrılmasıyla ilgili olarak da "Türkiye'de az görülen bir olay. Umarım bu anlayış her maçta, Fenerbahçe maçında da alkışın da olduğu bir maç olur. Mühim olan orada da olması. Bu güzel tablonun örnek olarak öne sürülmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.