Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Güntekin Onay: 'Favori Beşiktaş'

Güntekin Onay: 'Favori Beşiktaş'

Güntekin Onay, ligin en formda iki ekibinin düellosunun maç önü röntgenini çekti.

Güntekin Onay: 'Favori Beşiktaş'

TRABZONSPOR, yeni statla birlikte büyük bir ivme yakaladı. Şehrin ve taraftarın yıllar sonra ilk kez takıma güçlü bir pozitif enerji verdiğini görüyoruz. Tabii ki devre arası yapılan kaliteli transferler de Trabzonspor’un bu noktaya gelmesinde büyük etken. Ancak bence asıl önemlisi yıllar sonra futbol takımı üzerinde tesis edilen huzur ortamı.

YENİ statta gol dahi yememiş bir Trabzon karşısında Beşiktaş kazanabilir mi? Aldığı iyi sonuçlara rağmen saha içinde hâlâ bazı sorunlar yaşayan bir Trabzon var. Beşiktaş, çok daha oturmuş ve yüksek kaliteye sahip bir kadro. O yüzden özellikle Trabzon, Beşiktaş için tedbir almazsa kazanma şansı azalır. Çünkü siyah-beyazlıların oyun gücünü oluşturan 1-2 değil birçok isim var. Siyah-beyazlılar yüksek kalitesine rağmen kolektif bir anlayışla da hareket ediyor. Vodafone Arena’daki hibrit çimin Trabzon’da olması bile Beşiktaş için bir avantaj.

ABOUBAKAR OYNAMALI

ŞENOL Güneş için ‘kararsız’ şeklinde haberler çıktı. Cenk mi, Aboubakar mı oynayacak merak konusu. Ancak burada mantıklı tek seçenek; Aboubakar. Çünkü olur da Cenk sakatlanırsa Beşiktaş, Lyon’da santr-forsuz kalır. Bu yüzden Güneş’in bu olasılığı düşünerek Aboubakar’la başlayacağını düşünüyorum.
BORDO-mavililer seyirci ile bütünleşip yüksek enerjiyle Beşiktaş’ı alt edebilir. Ancak Lyon’un provasını yapacak olan Beşiktaş, güçlü oyunu ve farklı silahlarıyla Trabzon karşısında her şeye rağmen favori.
Beşiktaş’ta Adriano-Gökhan Gönül, Trabzon’da Mas-Pereira ligimizin standardının üzerinde oyuncular. Beklerin performansı da yine maç için belirleyici olabilir.

Haberin Devamı