Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Güreş'te 3 madalya birden!

Güreş'te 3 madalya birden!

Slovakya'da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, grekoromen stilde dördüncü sırada yer aldı.

Güreş'te 3 madalya birden!

Trnava kentinde süren organizasyonda grekoromen stil müsabakaları sona erdi.
Türk Milli Takımı, 1 altın ve 2 bronz olmak üzere elde ettiği 3 madalya ile bu stilde dünya dördüncüsü oldu.
Grekoromen stilde 4 altın ve 2 bronz madalya kazanan İran, dünya birinciliğini elde etti. Rusya, elde ettiği 2 altın ve 5 bronz madalya ile ikinci sırada yer aldı. Ermenistan ise 1 altın ve 2 bronz madalya ile sıralamada üçüncü oldu.
Türkiye'yi grekoromen stilde temsil eden güreşçilerden Kerem Kamal altın, Erkan Ergen ile Muhittin Sarıçiçek ise bronz madalya kazanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altın madalya sahibi Kamal'a tebrik

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kerem Kamal'ı kutladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Slovakya'da gerçekleştirilen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kerem Kamal'a telgraf göndererek, tebrik ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kerem Kamal'ı kutladı.

Bakan Kasapoğlu'ndan milli güreşçilere tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan milli sporcular Kerem Kamal, Erkan Ergen ve Muhittin Sarıçiçek'i kutladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Slovakya'da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mindere çıkan milli sporcularımızın başarıları bizlere büyük bir gurur yaşattı. Şampiyonada altın madalya kazanan Kerem Kamal ile bronz madalya kazanan Erkan Ergen ve Muhittin Sarıçiçek'i gönülden kutluyorum. Genç sporcularımızın elde ettiği bu değerli dereceleri, kariyerleri boyunca tekrarlamalarını temenni ediyorum. Şampiyonada mücadele eden diğer sporcularımıza da madalya yolunda başarılar diliyorum."