Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gyan'ın bırakma sebebi Ayew!

Gyan'ın bırakma sebebi Ayew!

Gana Milli Takımı'nın uzun yıllar kaptanlığını yapan efsane ismi Asamoah Gyan'ın milli takımı bırakma kararının nedeni belli oldu. 33 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz günlerde bu yöndeki kararını duyurmuştu.

Gyan'ın bırakma sebebi Ayew!

Afrika Uluslar Kupası'na gidecek Gana Milli Takımı kadrosu açıklanmadan önce Asamoah Gyan'ın kaptanlık ile ilgili alınan kararı öğrendiği ortaya çıktı. Takım kaptanlığının kendisinden alınarak, Fenerbahçeli Andre Ayew'e verileceğini öğrenen deneyimli futbolcu, bu duruma bozularak milli takımdan emekliliğini açıkladı.

Devletin zirvesi müdahale etti

Ancak bu durum Gana Devlet Başkanı Dankwa Akufo-Addo'nun hoşuna gitmedi. Asamoah Gyan ile bir telefon konuşması yapan başkan, bu kararından vazgeçmesini istedi. Bunun üzerine Gyan kararından vazgeçtiğini açıklarken, teknik direktör Appiah tarafından yeniden kadroya dahil edildi ve Ayew'in kaptanlık yapacağı takımda bulunmaya razı oldu.

Yeni 24 takımlı formatla Mısır'da

Mısır'ın 4 şehrinin ev sahipliğinde yeni 24 takımlı formatıyla organize edilecek Afrika Uluslar Kupası, 21 Haziran'da başlayacak ve 19 Temmuz'a kadar devam edecek.

(Skorer)