Gazete Vatan Logo
Futbol 209 milyon dolarlık kovulma!

209 milyon dolarlık kovulma!

Manchester United'ın teknik direktör David Moyes'un görevine son vermesi, İngiliz basınında geniş yakın uyandırdı.

209 milyon dolarlık kovulma!

İşte Ada basınında Moyes ile ilgili yazılanlar...

The Sun Gazetesi bugünkü birinci sayfasında: "Moyes:Sırtımdan bıçakladılar. Saat 07.40: İşten atmak için onla toplantı yapıldı. Hisse senedi soruşturması: Manchester United çatırdamaya başladı" manşetli haberinde Manchester United'ı David Moyes'ı kovmaktan borsada 200 milyon dolar gelir sağladığına dikkat çekti. Wall Street'in Manchester United hisselerinin yüzde 7 artmasını soruşturduğunu vurgulayan gazete, David Moyes'i işten atarak dev kulübünün değerini 209 milyon dolar artırdığını yazdı.

The Sun'ın özel haberinde kulübün 398 milyon sterlinlik borcunun kulübe 70 milyon sterline malolduğu, futbolculara ödenen maaşların yüzde 12 artarak 180 milyon sterlini bulduğu, David Moyes yönetiminde 51 maçtan 15'inin kaybedildiği, Avrupa'daki başarısızlığın maliyetinin 50 milyon sterlin olduğu hazırlanan tabloda gösterildi.

David Moyes'in utanç verici kovulmadan dolayı çok kızkın olduğunu belirten The Sun, kovulan David Moyes'un işe başladıktan on ay sonra işten atılma haberinin kendisine resmen tebliğ edilmeden b bir gün önce sızdırılmasına çok öfkeli olduğunu bildirdi.

THE GUARDİAN GAZETESİ

"Diğer Kulüplerde olduğu gibi - Moyes Manchester United'da başarısızlığın faturasını ödedi" manşetli haberinde 10 ay önce altı yıllık kontrat imzalayan David Moyes'in atılmasının çok acımasız olduğuna dikkat çekti.

Kontrattaki bir maddeden dolayı David Moyes'un 10 milyon yerine beş milyon sterlin tazminat alacağı anlaşıldı.

Geçici teknik direktör atanan Ryan Giggs'in sürekli teknik direktör olmayacağı öğrenildi.

Daily Mail gazetesi , Sir Alex Ferguson'un gizli bir otel toplantısında David Moyes'un kovulmasına onay vererek "Ölüm Öpücüğü" verdiğini yazdı. Alex Ferguson'un Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal'ı önerdiği öğrenildi.

Alex Fertghuson'un yeni teknik direktör seçiminde kilit rol oynayacağı anlaşıldı.
İngiliz basınına göre Louis Van Gaall ve Carlo Ancelotti en favori iki isim.

The Sun gazetesi spor sayfasındaki manşet haberinde bugün Carlo Ancelotti'nin Louis Van Gaal'ın en büyük rakibi olduğunu ileri sürdü. Kulüp başkanı Florentino Perez ile ilişkileri limoni olan Ancelotti'nin Real Madrid'den ayrılabileceğini Manchester United Yöneticilerinin hesaba kattığı ve Ancelotti'yi de düşündükleri öğrenildi.

Haberin Devamı