Gazete Vatan Logo
Futbol Terim'in 100akı

Terim'in 100akı

Fatih Terim yönetiminde 100. kez sahaya çıkan ay-yıldızlılar Dublin'deki mücadelede 18'de Ahmet İlhan'la öne geçti. 76'da Tarık Çamdal zaferi perçinlerken dakika 78'de Walters'ın attığı gol sadece tabelayı değiştirdi.

Terim'in 100akı

Fatih Terim, Selçuk-Nuri-Bilal-Hakan dörtlüsüyle çıkınca orta sahamızın yumuşak kalacağı çok açıktı.

Hoca, Mehmet Topal tarzı bir savunma yönü yüksek orta saha yerine top yapan top oynayan bir orta saha tercihlemişti. İlk dakikadaki Mevlut şutu ve 3-5 dakikalık baskımız sonrasında teslim olduk. Özellikle kendi sağını çok iyu kullanan İrlanda, 7’de Ward ceza alanı dışından denedi top auta gitti.

9’DA Bilal’in şutu etkisiz kaldı. 15’te aynı pozisyonda iki golü Onur ve Caner kurtardı. Ceza sahasından McClean ve O’Shea’nin vuruşlarını kaleden çıkardık. 36’da yine Mc Clean soldan girdi denedi, Onur harika kurtardı. Baskıyı yediğimiz bu dakikalarda Gökhan Gönül’ün sağdan sürpriz çıkışındaki harika ortasında Ahmet İlhan Özek nefis bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderince 1-0 öne geçtik.

2. yarı hazırlık maçı klasiği olarak ağırlıklı oyuncu değişiklikleriyle geçti. Oyuna Bilal’in yerine Ozan Tufan’ı alan Fatih Terim, belli ki ilk yarıda orta sahada kendini gösteren yumuşaklığı teşhis etmişti. Ozan hem üçüncü stoper, hem de Topalvari bir önlibero gibi oynayınca oyuna denge geldi.

RAKİP TATMİN EDİCİYDİ

RAKİP takım üstün olsa da golü yine biz bulduk. 76’da sağ taraftan Gökhan ile başlayan Mevlüt-Olcan-Nuri paslarıyla Oğuzhan’a gelen top, bu oyuncu tarafından harika bir asistle Tarık ile buluşturuldu; o da tavana astı 0-2...

Golün iki dakika sonrasında Gökhan’ın orta alandaki gereksiz top kaybı sonrasında sola Walters’a uzatılan topu, İrlandalı oyuncu sert bir vuruşla uzak direğin içine gönderdi 1-2...
Kalan dakikalar başka gol getirmedi. Milli Takımımız, Kosova’daki antrenmandan sonra eğrisiyle doğrusuyla iyi bir hazırlık karşılaşması oynadı dün akşam.

Haberin Devamı