Gazete Vatan Logo
Basketbol İspanyol zulmü

İspanyol zulmü

G.Saray sonuna kadar sıkıştırdı Real Madrid’i ama farkı yaratacak ekstra performansı bir türlü bulamadı. Furkan-Bonsu ikilisi toplam 4 sayıda kalırken boyalı alana baştan sona konuk ekip hakim oldu.

İspanyol zulmü

Real Madrid’i devirmek için kusursuz oynamak gerekiyor. Devamlılık, iç-dış dengesi, skoru yaymak gibi temel ögelerde teklediğiniz anda karşınızdaki takım yakalayamayacağınız ölçekte skor üreterek elden kaçıyor. Deplasmandaki Real Madrid maçını da iyi hatta çok iyi oynamıştı G.Saray. Dün de iyi bir maç çıkardı ama yetmiyor. Hele ki Real de iyi bir gününe denk geldi mi zaten yetmemesi de doğal.

İkinci yarı başında skor 45-43’ken 3 dakikalık bir süre bocaladı sarı-kırmızılılar. Skor üretemedi. Orada gelen 8-0’lık seri farkı çift hanelere taşıdı ve Real skorbordda uzaklaştı. Ondan sonra da hiçbir çaba yetişmeye yetmedi. G.Saray ne zaman biraz rüzgarı arkasına alsa ya basit bir top kaybı, ya kaptırılan bir hücum ribaundu havayı kaybettirdi.

HEDEF DEĞİLDİ

Zaten maç boyunca %57 ile şut atan rakibe yetişmek kolay değil. Savunmada Euroleague’in belki de en iyi takımı Real. G.Saray fazla yavaşlatamadı bu makineyi. Mirotic, Rodriguez, Fernandez, Bourousis hepsi iyi günlerindeydi. Bu sayede iç-dış dengesini de bularak zaten bu şut yüzdesine çıktılar yanına tam 11 de üç sayı isabeti eklediler.

G.Saray uzun bir süredir sahaya çıkan kadronun da, o kadroda kimlerin iyi performans vereceğini de kestiremiyor. Dün Arroyo-Erceg toplam 34 sayı buldu. Ekstra katkı veren Domercant ve Cenk oldu. Ama 10 dakikanın üzerinde süre alan isimlerden Furkan, Hairston, Göksenin, Ender, Bonsu ve Sinan’dan toplam gelen sayı 13’de kaldı. Özellikle Bonsu ve Furkan’ın etkisizliği iç-dış dengesini tamamen bozup, boyalı alanı tamamen Real Madrid’e teslim etti.

G.Saray için hedef maç değildi Real Madrid karşılaşması. Asıl hedef maç, asıl grubun final maçı gelecek hafta oynanacak. Kuban’a karşı deplasmanda kazanmak zorunda sarı-kırmızılılar. Ama bunun için acaba kimlerle sahaya çıkacak ve kimler istediği performansı verecek? Dünden fazla ismin oyuna dahil olması şart gelecek hafta.

Haberin Devamı