Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Alex'ten şike açıklaması!

Alex'ten şike açıklaması!

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Brezilyalı efsane oyuncu Alex De Souza, NTVSPOR'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol adlı programına önemli açıklamalarda bulundu.

Alex'ten  şike açıklaması!

İşte Alex'in açıklamaları!!!


"Açıkça söylemek gerekirse o seneyi saha içerisinde yaşamış bir futbolcu olarak şok oldum. Şike sürecinde büyük bir şok yaşadım. Çünkü sahanın içindeydik ve verdiğimiz mücadeleyi biz biliyorduk. Orada oynamış olduğumuz maçlara şike denmesi beni çok rahatsız etti.

Bir Bucaspor maçını hatırlıyorum, Bir Karabükspor maçı. İkisi de çok zorlu ve sıkıntı maçlardı. Son Sivas maçı bile hiç rahat geçmedi. Bu maçlara bakıp, bunlara şike denmesi beni diğer tüm futbolcuları şok etmişti."

"JÜBİLEYİ FENERBAHÇE'DE YAPMAK İSTİYORUM"

Fenerbahçe formasıyle jübile yapmak istediğini belirten Alex, "Eğer bana jübile teklif edilirse elbette büyük mutlulukla kabul ederim. Size bahsettiğim gibi kariyerimde en çok istediğim şey gerçekleşmiş olur.

Bütün kariyerime baktığınız zaman kendimi futbol oynadığım sürede en iyi hissettiğim yerden, Kadıköy'den bahsediyoruz. Ben bu fırsatı yakalarsam, burada sezon bir maç oynayıp orada birlikte oynadığım futbolcular ve hocalarla son bir maç oynarsam çok güzel olur. Türkiye benim için çok özel bir yer"

DIEGO'NUN AVANTAJI AVRUPA'YI BİLİYOR

"Oyun tarzını gerçekten de çok beğeniyorum. En büyük avantajı Avrupa futbolunu yakından iliyor. Buraya buna hazır olarak gelecek.

Tek dezevantajı Türkiye'den diğer futbol oynadığı ülkelerden farklı olarak 'tutku' ön planda. Bunu ister istemez kabullenmek zorunda ve buna göre yaşamayı kabullenmelisiniz.

Bu noktada teknik direktörün ona yardımcı olması gerekli. Benim en büyük şansım Daum burada beni nelerin beklediğini çok iyi empoze etti. Ardından da Zico bana çok yardımcı oldu. Bu nedenle kariyerim patladı. Aynı şeyler Diego için de geçerli olacak.

'MALDONADO ÇOK İYİ FUTBOLCUYDU'

"Brezilya'da oynadığı tüm takımlarda Maldonado gerçekten önemli işlere imza attı. Türkiye'de ise herkes onu kötü bir futbolcu olarak hatırlıyor. Buradaki futbola ayak uyduramadı. Kendi oyun karakterinin dışında şeyleri yapması istendi. Diego Ribas için de bundan bahsediyorum. Futbolcudan oynadığı ülkeden ne istendiği de önemli."

TÜRK VATANDAŞI OLACAK MI?

"Türk vatandaşı olmamdaki engel Brezilya kaynaklı. Başka ülke vatandaşlığına geçilmesine karşı bazı engeller koyuyorlar. Şimdi buraya turist olarak geliyorum ve herkes de bana çok iyi davranıyor. Şu an böyle bir şeye de ihtiyaç gözükmüyor."

'F.BAHÇE'YE GELMESEM DÜNYA KUPASI'NA GİDERDİM'

"2002 ve 2006'da Türkiye'de olmam benim milli takım kariyerimi etkiledi. 2002 için o kadar dert etmiyorum. Ricardinho benden az oynamasına rağmen iki defa Dünya Kupası kadrosunda yer buldu. Geriye dönüp baktığımda özellikle 2006'da Brezilya kadrosunda olmamamın nedenini anlamıyorum."

"GENÇ OYUNCULAR NEDEN YETİŞMİYOR ANLAMIYORUM"

"Türkiye gibi potansiyeli olan bir ülkede neden genç futbolcuların yetişmediğini anlamıyorum. Bu sorunun cevabını siz bulursanız bana da söyleyin. Gelir gelmez Salih'in Recep'in neler yaptığını sordum. Yetenekli genç futbolcular bir türlü yıldız oyuncu olamıyorlar."

G.SARAY MAÇINDA NEDEN OYNAMADI?

Fenerbahçe'nin play-off oynanan sezonda Aykut Kocaman ile arasında geçen konuşmaları ilk defa anlattı!

"Play-off'ın hemen başında sakatlandım. Bu yüzden de G.Saray maçında önce oynayıp oynamayacağım belli değildi. Aykut Kocaman'ın yanına gidip iyileştiğimi söyledim. Aykut Kocaman da bana son maçtaki taktikle devam edeceğini söyledi. Ben de saygıyla karşıladım ve kenarda sıramı bekledim.

Ondan sonraki kupa maçında da sahadaki yerimi aldım. Galatasaray maçında oynamama nedenim sakatlığım değildi hocanın kararıydı."

F.BAHÇE ALEX İÇİN NE İFADE EDİYOR?

"Bunu açıklayacak kelimeler bulmakta zorlanıyorum. 20 senelik futbol yaşantımın sekiz buçuk senesinin burada geçtiğini göz önünde bulundurursak, kulübün benim için ne ifade ettiğini dillendirmek zor. Fenerbahçe benim için şu anda herkesin mutlu olmasını istediğim, benim de bir parçası olduğum bir camia."

"KIRGINLIĞIM YOK"

"Aslında hiç kimseye karşı kalbimde kırgınlık yok. Mesela Aykut Kocaman'ı hiç desteklemediğimi düşünen insanlar oluyor. Umuyorum en kısa zamanda Aykut Kocaman hayallerine ulaşabileceği bir takım bulur ve başarılı olduğunu hep beraber görürüz diyorum.

İnsanların kafasında başka bir imaj oluşmuş olabilir ama böyle bir şey yok. Biz aramızdaki sıkıntıyı kendi aramızda çözemedik ve bir kopma yaşandı."

"KOCAMAN VE YILDIRIM'A DÜŞMANLIK..."

"Aslında bu sorunun cevabını şöyle açıklayabilirim. İnsanların arasındaki kopma nedeni iletişimdi. Bizim baştan beri Aykut Kocaman ile yapamadığımız iletişimdi.

İletişimsizlikten dolayı da elbette kararlar alınması gerekiyordu. Aykut Kocaman da bundan sonra seni takımda istemiyorum düşüncesindeydi. Bende başkanla görüşmeye gittim.

Başkan da kontratın bitmesi yönünde bir karar aldı. İnsanlar dışarıdan baktıklarında düşmanlık görebilirler fakat böyle bir şey kesinlikle yok. Kişisel olarak her ikisi de hayatlarında mutlu olurlar. Sıkıntıları varsa çözebilirler.

2004 yılından beri Aziz Yıldırım ile problem yaşadığımız zamanlarda oldu. Sonuç olarak da ben şu an kulüpte değilim, kötü duygular beslemiyorum. Düşmanlık beslemiyorum."

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA YAŞANANLAR...

Şampiyonluk kutlamalarında yaşanan olayda aslında iki taraf da haklı. Taraftarlar benim için tezahürat yapmak istemişler bu normal. Aziz Yıldırım da orada bulunan futbolcular için böyle bir çıkış yapmış. Bence de iki tarafında haklı olduğu yerler var.

BREZİLYA AVRUPA'YI KOPYALAMAYA BAŞLADI

"Eskiden Brezilya'da tüm takımlar çift forvet oynardı. Topu tutan, direkt rakip kaleye inebilen oyuncuların üzerine kurulurdu oyun. Şimdi ise Avrupa futbolundan etkilenerek tek forvete doğru geçiş yapıldı. Bu nedenle de altyapılarda benim tarzımdaki futbolcular eleniyor. Televizyonlarda Avrupa futbolunu izleyen Brezilyalı teknik direktörler bundan etkilendi."

Haberin Devamı