Gazete Vatan Logo
Futbol Arda'dan Barça yorumu!

Arda'dan Barça yorumu!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona ile eşleşen Atletico Madrid'de milli futbolcumuz Arda Turan, kurayı değerlendirdi...

Arda'dan Barça yorumu!

NTV Spor'a açıklamalar yapan Arda, Barcelona'ya bu sezon oynadıkları 3 maçı da kaybetmediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"ZOR BİR KURA AMA İMKANSIZ DEĞİL"

Zor bir kura çektiklerini ama turu geçmelerinin imkansız olmadığını belirten Arda Turan, "Barcelona kime çıkarsa çıksın zaten kuranın favorisiydi. Ama favori olmaları, turu geçecekleri anlamına gelmez. Son 3 maçta onlara karşı kaybetmedik ve kazanacak kadar da uğraştığımızı düşünüyorum. Zor bir kura ama imkansız değil. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizim takımımız mücadele etmeyi, böyle maçlar oynamayı ve savaşmayı seviyor. Yine aynı şekilde kendimize ait kimliğimizle oynayıp, turu geçmeye çalışacağız. Yapabileceğimizi düşünüyorum. Ama tabii ki zor. Çok keyifli ve güzel maçlar bizleri bekliyor. Hem çeyrek finalin keyfini çıkarıp, hem de turu geçmek istiyoruz" diye konuştu.



"AVANTAJ YA DA DEZAVANTAJ DİYEMEYEZ"

İlk maçı dışarda oynamalarının, herhangi bir avantaj ya da dezavantaj yaratmayacağını vurgulayan Arda, "Bu seviyelerde ilk maçın içeride ya da dışarıda oynamanın bir avantaj olduğu düşünmüyorum. Sonuçta iyi oynayıp gol attıktan sonra avantajı eline alıyorsun. İlk maçı kendi sahanda kazanırsan, dışarıdaki maçta iyi kapanmak için avantaj oluyor. Barcelona ile nerde oynarsak oynayalım zor bir maç olacaktır. Onlar daha fazla topa sahip olacaklardır. O yüzden buna konsantre olmak lazım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"KURAYI DUYDUĞUMUZDA GÜLÜMSEDİK"

Çeyrek final kuralarının çekildiği anda takım olarak tesislerde olduklarını söyleyen Arda Turan, "Kurayı duyduğumuz anda gülümsedik. Ama keyifli bir gülümsemeydi. Biz böyle maçlar oynamayı gerçekten çok seviyoruz. Her futbolcu bu seviyelerde, bu maçları oynamak ister. Ama takım olarak hepimiz bir gülümsedik. Birbirimize şakalar yapmaya başladık. Bence iyi bir kura çektik. Zaten bu seviyede başka bir rakip de çıksa çok farketmezdi. Hemen hemen tüm rakipler aynı seviyedeydi" şeklinde konuştu.

"TAKIM OLGUMUZ HEPSİNDEN FAZLA"

Çeyrek finalde mücadele eden diğer takımlar kadar bireysel yeteneklere sahip olmadıklarını ancak hepsinden daha fazla takım olgusu içinde hareket ettiklerini vurgulayan milli futbolcumuz, "Hayatımda ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacağım. Böyle bir durum var kariyerimle ilgili. Umarım bunu daha ileriye taşıyabiliriz. Hedefiz; herkesin hayal ettiği yer olan Lizbon ve kupa. Buraya kadar geldiysek, kupayı almayı da başarabiliriz. Gerçekten bu enerjimiz var. Biz iyi bir takımız, diğer takımlar gibi büyük bireysel yıldızlarımız olmasa da hepsinden daha fazla takım olgumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

(NTV Spor)

Haberin Devamı