Gazete Vatan Logo
Basketbol Atamayana atarlar!

Atamayana atarlar!

G.Saray Liv Hospital, Maccabi Tel Aviv deplasmanında farklı teslim oldu

Atamayana atarlar!

İlk çeyrek sonundan itibaren üst üste 17 üç sayılık atıştan yararlanamayan G.Saray 17 dakikada 31 sayı fark yedi rakibinden. Maccabi maç boyunca 16/28 üç sayı isabetiyle oynadı

Çok iyi başladı her şey. Halen sakatlık sorunlarıyla boğuşan G.Saray iki eski Maccabi oyuncusu Arroyo ve Macvan’ın isabetleriyle girdi maça. 7 dakika sonunda 20-14 de öndeydi. 2 tanesi bir süredir hiç iyi şut atamayan Macvan’ın elinden gelen 3 üçlükle başladı oyun. Sonrası ise bitmek bilmeyen bir kabus oldu.

Avrupa Ligi’nde devamlılık en vazgeçilmez temellerden biri. Ancak Maccabi’ye karşı özellikle evinde oynayan Maccabi’ye karşı bunun önemi katlanarak artıyor. Sürekli savunma değiştiren, Schortsanitis girip çıktıkça oyun kimliği bir uçtan diğerine kayan, erken gelip, erken atmaya dayalı İsrail temsilcisine karşı oyundan bir an düşmek skorda tamir edilemeyecek hasarlara neden oluyor. Bunun en dramatik örneklerinden birini yaşadık dün.

İlk 7 dakikadan sonra üst üste tam 17 üç sayılık atışta isabet bulamadı G.Saray. 17 dakikalık sürede 53-22 geride kaldı. 17 dakikada tam 31 sayı fark. Bunun altından kalkılamaz. Kalan 23 dakikada ne yaparsanız yapın kalkılmıyor da. Furkan liderliğinde ribauntlarda iyi performans gösterse de G.Saray oyunun diğer tüm alanlarında teslim oldu rakibine. Hele ki ritm kaybedince Maccabi sevdiği tempoda erken gelip erken attı, istediği şutları buldu, ekstra da isabet kaydetti ve maçı koparıp götürdü.

DIŞ SKORER YOK

Maccabi'ye karşı yüksek skorlu bir oyunda tutunmak için dengeli hücum etmek şart. Ancak G.Saray maç boyunca aradığı dış skoreri hiç bulamadı. Hairston ilk defa belki bu kadar katkı verdi ama o artık bir dış skorer değil. Geçen hafta sürpriz yapan Sinan, Cenk ve Domercant bu defa hiç katkı veremedi. Arroyo da iyi gününde olmayınca, bu kadar skor temelli bir maça tutunmak imkansızlaşıyor. Aslında gömülen değişen Maccabi savunmasına karşı istediği şutları buldu, isabeti bulamadı.

G.Saray'ın hangi hafta sahaya hangi kadroyla çıkacağı, sahaya çıkanların da yüzde kaç sağlıklı olduğu adeta bir piyango. Keza kimin ne kadar verimli olacağı da. Böyle bir ortamda Maccabi deplasmanı gibi bir ortamda devamlılık beklemek fazla iyimserlik oluyor. Devamlılık olmadan kazanmayı beklemek ise hayalcilik.

Haberin Devamı