Gazete Vatan Logo
Süper Lig 40 yıl düşünsen aklına gelmez

40 yıl düşünsen aklına gelmez

Geçen hafta Karabük'le berabere kalan, salı günü Chelsea'ye elenen G.Saray, en son 1974'te yenildiği lig sonuncusu Kayseri'ye mağlup oldu, şampiyonluk yarışından neredeyse koptu

40 yıl düşünsen aklına gelmez

Chelsea maçındaki ölü toprağını üzerinden atmak isteyen G.Saray'da Mancini rotasyonu çare olartak görmüştü Kayseri maçından önce. Drogba, Eboue, Chedjou kadroya almayan İtalyan teknik adam Yekta'yı da yedek küşübesine çekmişti. Ancak tek forvet inadından vaz geçmeyince Kayseri maçı sanki Londra'nın uzatma dakikaları gibi başladı..

Garantici Mancini G.Saray'ın evinde ağırladığı ligin son sırasındaki Kayseri'ye karşıda maça temkinki başladı! Üçlü orta sahasını Ceyhun, Selçuk, Melo'dan kuran deneyimli teknik adam her şeye rağmen de Sneijder'i sol çizgiye mahkum etmiş diğer çizgide de Hajrovic'i Burak'ı diğer isim olarak seçmişti.

Ancak bu aşırı önlem paketi G.Saray'ın topa sahip olup rakibe hükmetmesine yaramadığı gibi sarı-kırmzılıların zaten yerlerde olan temposunu sıfırlamıştı. İlk yarının ilk atağı 19'da o da Kayseri'den geldi. Defansın arkasına atılan topla içeri giren Mouche'nin karşı karşıya pozisyonunu Muslera güçlükle kornere çelerek mutlak golü önledi. 22'de Burak G.Saray'ın koskoca 45 dakikada girebildiği tek tehlikeli atağı gole çeviremedi.

İNADINDAN VAZGEÇTİ

Mancini üçlü orta saha inadından 2. yarının hemen başında vazgeçerek Ceyhun'un yerine Umut'u oyuna koktu. Sneijder'i çizgiden forvet arkasına çekereken bu sefer de Burak'ı çizgiye hapsetti.. Taraftarın çift forvet beklentisinin tam karşılığı bu olmasa bile Hollandalı'nın serbest oynaması poozisyonların artmasına yetti. 47'de Burak'ın kafa vuurşunda üst direk gole izin vermedi. Takımın tek şut deneyem ismi Hajrovic bencilik sınırına yaklaşınca bir anda kendini kenarda buldu.

69'da Burak'ın yerden ortası kaleciyi de geçip arka direğe geldi. Sneijder gelişen çok sert vurdu fakat kaleyi tutturamadı. 85'te Mutun'un vuruşunu Sinan çeldi tamalamak isteyen Sneijder'in şutunu da defans çizgiden çıkardı.

Maçın son bölümünde top tüfek saldıran Aslan 90+4'te Mouche'nin attığı golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Bir hafta önce üç kulvarda ileryen G.Saray önce Şampiyonlar Ligi'nden elendi sonra evinde şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Ama en önemlisi maçın son bölümünü saymazsak yöneticilerin tabiriyle 'Ruhsuz futbol' Arena'yı da etkisi altına aldı.

Haberin Devamı