Gazete Vatan Logo
Süper Lig Penaltı fark yarattı

Penaltı fark yarattı

61’de Aurelien Chedjou’nun kafasıyla öne geçen Aslan, sonrasında Wesley Sneijder ve Umut Bulut’la net fırsatları harcadı. 84’te Muslera, Tevfik’i ceza sahasında indirince cezayı Kweuke keserken, sarı-kırmızılılar bu kayıpla zirvenin 6 puan gerisinde kaldı.

Penaltı fark yarattı

Şampiyonluk yarışında lider ile F.Bahçe ile puan farkının açılması istemeyen G.Saray, Rize’de deplasman fobisinini yine yenemedi: 1-1. 3 kulvarda mücadele ettiği için maç trafiği oldukça yoğun olan Aslan’da Drogba, Mancini’nin kendisine izin verdiği için zorlu Rize deplasmanında yoktu.

Chelsea maçı sonrası sisteminde bir değişiklik yapmayan İtalyan teknik adam oyuncu tercihlerinde de bu sefer bir sürprize imza atmadı. Maçın başlama düdüğünden önce bakıldığında G.Saray hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir maç çıkarmış sakatı yok her şey lehine gözüküyordu. Rize’nin ise durumu ortada hocası yeni değişmiş ligde kalma mücadelesi veriyor.. Hal böyle olunca bir çok kişi sarı-kırmzılılıarın rahat bir galibiyet alacağını düşünmüştür. Ama pek öyle olmadı!

TABELA DEĞİŞMEDİ

24 haftalık periyotta sadece 3 deplasman galibiyeti alabilen Mancini’nin öğrencileri vasatı aşamadıkları doksan dakikada zaman zaman kalesinde net pozisyonlar verdi zaman zaman da usta ayaklarıyla bir kaç metreden kaleyi bile tutturamadı. Chelsea maçında beraberlik golüne imza atan Chedjou’nun yine bir kornerde saheneye çıkarak attığı golle öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan G.Saray sahadan 1 puanla ayrıldı.

İlk yarıda Rize Deniz ve Kaan’la iki kez golle burun buruna gelmesine rağmen tabelayı değiştiremediler. 45 artı birde Veysel’in sağdan içeri bindirmesinede ceza sahası çizgisi üzerinde Rizeli oyuncunun elle oynadığı pozisyon için hakem tartışmaya açık bir kararla dışarıda dedi.

2. yarı golle başladı. 61’de Sneijder’in kullandığı kornerde iyi yükselen Chedjou kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Rize var gücüyle saldırmasının ödülünü 84’te aldı. Defansın arakasına atılan pasa iyi hareketlenen Tevfik’i açılarak durdurmak isteyen Muslera’nın faul yaptığına hükmeden Abitoğlu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Kwuuke de düzgün bir vuruşla durumu 1-1 yaptı.

Haberin Devamı