Gazete Vatan Logo
Futbol Aziz Yıldırım'a af çıkar mı?

Aziz Yıldırım'a af çıkar mı?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tekrar cezaevine girme durumu tartışılırken, çarpıcı bir af iddiası ortaya atıldı.

Aziz Yıldırım'a af çıkar mı?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şike Davası dosyasındaki itirazları reddederek Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı dosyayı tekrar mahkemeye göndermesi sonrası Yıldırım'ın cezasının 2 yıl 2 ay'lık kısmını da cezaevinde geçirmesi beklenirken Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer, yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İşte Çakırözer'in af konusuyla ilgili yazısı:

"Geçen hafta itirazların reddiyle kesinleşen Şike davasında da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar cezaların infazı için yeniden cezaevine girecek. Yıldırım’ın ‘adil yargılama’ hakkının ihlali gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuru da yine Anayasa Mahkemesi’nin önünde."



"Anayasa Mahkemesi üyeleri de toplumda oluşan beklentinin büyüklüğünün farkında. Ancak kesinleşmiş Balyoz ve Şike davalarında, Ergenekon’da (henüz kesinleşmemiş dava) olduğu kadar rahat biçimde hüküm veremiyorlar. Yargıtay tarafından onanmış davalarla ilgili bireysel başvurularda henüz karar açıklayabilmiş değiller."

"Bekleyen bireysel başvurularla ilgili geçen hafta Anayasa Mahkemesi ve yüksek yargının diğer kurumlarında nabız tutmaya çalıştık. Yargının zirvesindeki hava, toplumda bu davalarla ilgili iyice yaygınlaşan ‘adaletsizlik’ algısının, bireysel başvurulara verilecek yanıtlarla dahi giderilmesinin mümkün olamayacağı şeklinde. Edindiğimiz izlenim, yargı kurumlarında “Tüm bu karmaşadan bir ‘af’ olmadan çıkış mümkün değil”in hâkim görüş haline geldiği şeklinde.

Konuştuğumuz üst düzey bir yüksek yargı mensubu giderek büyüyen bu beklentiyi şöyle ifade etti:

'Başbakan ve hükümet yetkililerinin dediği gibi bu davalarda kumpas kurulmuş, insanlar haksız yere içeride yatırılmış ve bu kararlar yargı tarafından onanmışsa böyle bir adaletsizliği, hukuksuzluğu ancak bir ‘af’ temizleyebilir.'"

Haberin Devamı