Gazete Vatan Logo
Basketbol Basketbol ‘tam özerk!’

Basketbol ‘tam özerk!’

Gençlik ve Spor Bakanlığı; bütçesi, sporcu sayısı ve sponsorluk gelirleri ciddi seviyeye ulaşan Basketbol Federasyonu’nun tam özerkliğe kavuşmasının önünü açtı

Basketbol ‘tam özerk!’

Türk basketbolunda devrim... Gençlik ve Spor Bakanlığı basketbola adeta ‘yol vererek’ tam özerkliğe geçişin önünü açtı. VATAN’ın edindiği bilgiye göre basketbolun kendi yağıyla kavrulacak olgunluğa eriştiği kanaatine varan Bakanlık, durumu Federasyon Başkanı Turgay Demirel’e iletti.

Bütçesi, lisanslı sporcu sayısı ve bütün bu verilerle doğru orantılı sponsorluk gelirleri de önemli bir seviyeye ulaşan Basketbol Federasyonu uzun süreden beri Bakanlığın desteği ve gözetiminde bulunuyordu. Tam özerklikle ilgili düğmeye basılmasıyla birlikte basketbol kademe kademe tam özerliğe taşınırken süreç, Futbol Federasyonu’nun benzeri bir noktada sona erecek.

Basketbol Federayonu idari ve mali olarak önce devlet denetimine tabi ama bütün uygulama ve kararlarında serbest hareket ederken, son noktada devlet de denetimi federasyon kurullarına devredecek.

VOLEYBOL DA SIRADA

Bu arada basketbolla birlikte voleybolun da aynı sürece dahil edileceği öğrenilirken ancak bu branşta şartların tam olarak henüz oluşmadığı, çok uzak olmayan bir gelecekte işlemin hayata geçirileceği gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı