Gazete Vatan Logo
Futbol Neymar'dan 'Oscar'lık açılış

Neymar'dan 'Oscar'lık açılış

Dünya Kupası açılış maçında Brezilya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi

Neymar'dan 'Oscar'lık açılış

HERKESİN 4 gözle beklediği Dünya Kupası dün Brezilya-Hırvatistan maçıyla start aldı. Açılış töreni büyük beklentileri karşılayamayınca herkes gibi biz de umudumuzu maça bağladık.

KARŞILAŞMAYA iyi başlayan taraf Hırvatlar oldu. 7. Dakikada Perisic’in sağdan yaptığı ortaya Olic kafaya vurdu top direği yaladı. 11’de ise aynı Olic soldan kesti Marcelo topu kendi ağlarına yolladı. Bu aynı zamanda Sambacılar’ın Dünya Kupası tarihinde kendi kalesine attığı ilk gol olarak da tarihe geçti.

BU dakikadan sonra ev sahibi ipleri eline aldı. 21’de Paulinho’nun sağdan cezasahasına girerek yaptığı vuruşta Pletikosa başarılıydı. 22’de Oscar, 18’in dışından bir füze yolladı ama Hırvat kaleci aynı güzellikte çıkardı topu.
29’da ise Neymar çıktı sahneye. Barcelonalı yıldız orta sahanın önünde buluştuğu topu 10 metre kadar sürerek ayağının içiyle kalecinin uzanamayacağı yere bıraktı, direğe de çarpan top ağlarla buluştu ve ilk yarı da 1-1 sona erdi.

İKİNCİ yarı ise ilk 45 dakikanın aksine durgun başladı. Taa ki 69. dakikaya kadar. Lovren. Fred’i indirdi, karşılaşmanın Japon hakemi, biraz ağır sayılabilecek bir kararla beyaz noktayı işaret etti.

PENALTI BİRAZ AĞIRDI

Neymar’ın vuruşunda Hırvat kaleci Pletikosa topa dokunsa da filelerle buluşmasına engel olamadı. 77. dakikada karşılaşmanın en çalışkan ismi olan Oscar sağdan kesti David Luiz kale ağzı önünden kafayla zoru başararak topu dışarı attı. 89’da Hırvatistan üst üste 2 pozisyondan sonuç alamadı. Bu pozisyonun dönüşünde Oscar biraz faul de kokan bir hareketle rakibini geçti, ceza sahasına girmeden sert vurdu ve maçın sonucunu tayin etti: 3-1.

Haberin Devamı