Gazete Vatan Logo
Futbol Bunu başaran tek isim oldu

Bunu başaran tek isim oldu

Fenerbahçeli Kuyt'tan dikkat çekici performans istatistiği Fenerbahçe, Rize’den puan aldığı takdirde ligde mutlu sona ulaşacak

Bunu başaran tek isim oldu

Bu, Kanarya’nın 34’lük yıldızı Kuyt’ın 17 yıllık profesyonel kariyerindeki ilk şampiyonluğu olacak. Üstelik Hollandalı bu başarıda ‘en çok forma giyen futbolcu’ olarak en büyük payın sahibi...

Fenerbahçeli Kuyt'tan dikkat çekici performans istatistiği
Fe­ner­bah­çe­’de ar­tık göz­ler pa­zar gü­nü Şük­rü Sa­ra­coğ­lu Sta­dı­’n­da oy­na­na­cak Çay­kur Ri­zes­por ma­çı­na çev­ril­di. Sa­rı-La­ci­vert­li­ler Ka­ra­de­niz eki­bi kar­şı­sın­da sa­ha­dan 1 pu­an­la ay­rıl­sa da­hi Spor To­to Sü­per Li­g’­de 2013-14 se­zo­nu şam­pi­yon­lu­ğu­nu ma­te­ma­tik­sel ola­rak ga­ran­ti­le­miş ola­cak. Bu ba­şa­rı­nın Sa­rı-La­ci­vert­li ta­kı­mın Hol­lan­da­lı yı­lı­dı­zı Dirk Kuyt için apay­rı an­lam­la­rı var.

3 bin da­ki­ka ba­ra­jı­nı ge­çen tek isim

34 ya­şın­da­ki tec­rüb­eli or­ta sa­ha oyun­cu­su 6 yıl­lık Li­ver­po­ol ma­ce­ra­sı da da­hil olmak üzere, ara­lık­sız 17 se­ne­dir sür­dür­dü­ğü pro­fes­yo­nel fut­bol­cu­luk ka­ri­ye­rin­de­ ilk şam­pi­yon­luğunu yaşayacak. Üs­te­lik Ho­lan­da­lı bu ba­şa­rı­da ‘en çok for­ma gi­yen fut­bol­cu­’ ola­rak en bü­yük pa­yın sa­hi­bi ola­cak. Da­ha ön­ce Li­ver­po­ol’­da sa­de­ce 1 Lig Ku­pa­sı şam­pi­yon­lu­ğu ya­şa­yan Kuyt, Ka­nar­ya­’da ise Zi­ra­at Tür­ki­ye Ku­pa­sı­’n­dan son­ra ikin­ci kez ku­pa kal­dır­ma se­vin­ci ya­şa­ya­cak.

Vol­kan De­mi­rel en ya­kın ra­ki­bi

Bu se­zon Sa­rı-La­ci­vert­li for­may­la ta­ma­mı ilk 11’de ol­mak üze­re 35 ma­ça çı­kan Kuyt, top­lam 3 bin 59 da­ki­ka sa­ha­da ka­la­rak bu alan­da tüm ta­kım ar­ka­daş­la­rı­nı ge­ri­de bı­rak­tı. Ay­rı­ca ta­kım­da 3 bin da­ki­ka ba­ra­jı­nı ge­çen tek isim ol­du. Kuy­t’­ın en ya­kın ra­ki­bi ta­ma­mı ilk 11’de ol­mak üze­re 31 kar­şı­laş­ma­da for­ma gi­ye­rek 2 bin 790 da­ki­ka for­ma gi­yen ka­le­ci Vol­kan De­mi­rel ol­du.

Bu a­lan­da 3’ün­cü­lü­ğü ise 29’u ilk 11’de ol­mak üze­re 31 maç­ta gö­rev ya­pan ve 2 bin 585 da­ki­ka sü­re alan Se­ne­gal­li gol­cü Mu­sa Sow el­de et­ti. Kuyt lig maç­la­rın­da ise 2 bin 616 da­ki­ka ile ba­şı çe­ker­ken tüm maç­lar­da gö­rev alan tek isim ola­rak dik­kat çek­ti. (Bugün)

Kuyt’ın son 2 kulüp performansı;

F.Bahçe

2 sezon, 86’sı ilk 11’de 91 resmi maç, 27 gol, 8 sarı kart,
Ortalama: 287 dakikada 1 gol.
BAŞARI: Türkiye Kupası (2012-13)

Liverpool

6 sezon, 234’ü ilk 11’de 278 maç, 71 gol, 15 sarı kart.
Ortalama: 297 dakikada 1 gol.
BAŞARI: İngiltere Lig Kupası (2011-12)

Haberin Devamı