Gazete Vatan Logo
Futbol Kupanın 5'ini bırakmadı

Kupanın 5'ini bırakmadı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'a konuk oldu.

Kupanın 5'ini bırakmadı

Sezona 3 kulvarda başarı parolasıyla başlayan G.Saray önce Şampiyonlar Ligi'ne veda edip, daha sonra da lige havlu atınca Türkiye Kupası hayati bir anlam taşımaya başlamıştı. Tabii aynı önem Bursa tarafı içinde geçerliydi. Çünkü iki tarafından bu sezon alabilme ihtimalleri olan tek kupaydı.

Maç bu yüzden çok gergin başladı. 800 liralık fiyat nedeniyle hiç bir G.Saray taraftarının olmadığı karşılaşmaya yeşil-beyazlılar mükemmel başladı. İlker Meral'in başlama düdüğü ile birlikte Bura'nın da atakları ardı ardına gelmeye başladı. 3 ve 16'da gole çok yaklaşan Fernandao skoru 28'de değiştirebildi. Volkan Şen'in soldan içeri ortasına çok iyi yükselen Brezalyalı forvet durumu 1-0 yaptı. Bu golden 5 dakika sonra son adam Hakan Balta topu ıskalayınca Şener bu hatayı affetmeyip yerden içeri doldurdu. Muslera'yı geçen topu arka direkte Fernandao ağlara yolladı: 2-0. 2-0'a kadar neredeyse sahada olmayan G.Saray adeta bu golden sonra derin uykudan uyandılar. İlk yarının son dakikasında sahneye çıkan Sneijder Şener'in Sabri'den kapmak için araya girdiği anda topu önünde bulr bulmaz kaleye yolladı ve farkı bire indirdi: 2-1.

ANKA KUŞU

Haftalardır deplasmanda kazanamayan, ligde liderin 13 puan gerisinde olan Mancini'nin öğrencileri kupayı da kaybetmeyi göze almamış olacak ki ikinci yarı sahada küllerinden doğan bir G.Saray vardı.. 50'de İbrahim'in elle oynası sonrası kazanılan penaltıyı gole çeviren Selçuk, takımına rahat bir nefes aldırdı. 53'te Veysel'in sert şutunu Frey çeldi, Burak tamamlayan isim oldu: 3-2. Bu golden sonra küs denilen Sneijder Selçuk'a, Burak da Mancini'ye sarılıyordu.. 68'de Sabri ayağının dışıyla yerden pasını Burak arka direkte ağlara yolladı: 4-2. 70'de İbrahim bir kez daha ceza sahasında elle oynadı. Bu sefer penaltıyı kullanan Melo maçın skorunu belirlerken G.Saray'da finale adını yazdırdı: 5-2.

Haberin Devamı