Gazete Vatan Logo
Süper Lig Demirören'den yabancı sınırı açıklaması!

Demirören'den yabancı sınırı açıklaması!

Sınırlama gelecek sezon kalkacak mı?

Demirören'den yabancı sınırı açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Süper Lig'de uygulanan yabancı sınırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demirören, süreçte bir değişiklik düşünülmediğini belirtirken, olası bir revizyonun anca 18 Süper Lig ekibinin başkanının imzasıyla söz konusu olabileceğinin altını çizdi.

Demirören ayrıca çok tartışılan 'tribünde küfürlere' verilen cezalarla da ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Demirören'in açıklamalarından satır başları;

- 18 kulüp yazılı imza getirmeden yabancı sayısı konusunda bir şey yapmayız

- UEFA'dan bir yazı gelirse oturur değerlendirmemizi yaparız

- Cenk'in transfer olayı normal bir durum. FIFA uygulaması. Burada ilk defa olduğu için şaşırdık böyle şeylere alışalım.

- Tribündeki kötü tezahüratta zamana bakmıyoruz. Tribündeki seyirci sayısının yüzde 10'unun topluca ve sürekli küfür etmesi halinde temsilciler kuralı uyguluyor Bu durum deplasmana giden seyirciler için haksızlık gibi görülebilir. Onu da inceliyoruz.

- Milli takımlar kamplarını Riva'da yapacak. Gerekirse kulüp takımları da uygunsa ve yer varsa burada kamp yapabilecekler.

"F.BAHÇE'NİN RAKAMINI GERÇEKÇİ BULMUYORUM"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ayrıca Fenerbahçe'nin havuz'dan çıkma isteğine de değindi. Demirören konuyla ilgili şöyle konuştu;

"Spor programları bizi hedef gösteriyor. Sürekli hakem konuşup onları hedef gösteriyorlar. Sonra ne anamız ne babamız kalıyor. Bunlara bir çekidüzen vermek lazım. F.Bahçe'nin havuzdan çıkma isteğini uygulamak mümkün değil. Futbolun kendi yasası var ve havuz sistemi o yasalarla korunuyor. Ayrıca F.Bahçe'nin 150 milyon dolarlık yayın geliri rakamını da çok gerçekçi bulmuyorum."

TERİM: SINIR KALKMALI AMA...

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de yabancı sınırı hakkındaki fikirlerini belirtti. Terim yabancı sınırının kaldırılmasından yana olduğunu söylerken sahada olacak yabancı futbolculara bir sınırlama getirilmesi gerektiğini savundu. Terim şu ifadeleri kullandı;

"Böyle olması gerekiyorsa tüm kulüpler imza vermeli. Çünkü 1 kulüp imza vermese Tahkim'in bozma ihtimali var.
Benim görüşüm değişmedi. Sınırsız yabancı, 6'sı sahada ama 3 ana kriter şart. Bu kriterler millilik sayısı, yaş ve ülke barajı. Çağa ayak uydurmak için topyekün seferberlik ilan ettik. Tüm mesaimi, hayatımı buna adadım. Her bilgiye emeğe ihtiyacımız var, kimseyi dışlamıyoruz. Yılın oscarları uygulaması yapılacak. Kırmızı halı... O yılın en iyilerini seçeceğiz. Ciddi ödüller vereceğiz. en iyi takım, oyuncu, hakem gibi..."

SARI KART CEZALARI

Türkiye Kupası ile ilgili kulüplerin serzenişlerinde haklı oldukları yerler var. Statüden önce cazibesini arttırmak lazım. Yeni sezonla ilgili bir öneride bulunduk. Sarı kart uygulamaları ile ilgili. 4, 7, 9 gibi gitsin. Böylece sabıkalı oyuncular sayısı azalır.

Derbi öncelerinde futbolcular sarı kart cezasını sıfırlamak için bilerek kart görüyorlar. Bu durum centilmenliğe aykırı. Bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için kulüplerin yetkisinde olmak üzere bu tür kart cezalarını 1 maç sonraya sarkıtmak mümkün olsun. Yani futbolcu sarı kart cezası derbiye geliyorsa bir sonraki haftaya bunu erteleyebilsin. Ama bu futbolunun değil kulüp yetkisinde olsun.
Bu önerimizi de yaptık.

KULÜBEDEN TRİBÜNE TELEFON HATTI

Sergen, Okan, Carlos... Onların herkes teknik direktör olduğunu biliyor. Onlar konuşamaz şeklindeki talimat esnetilmeli. Hepsi çıkıp konuşabilmeli. Bununla da ilgili çalışma yapıyoruz. Ben yaşadığım için o sıkıntıyı iyi biliyoruz. Saha kenarında görev yaparken hakem tarafından tribüne gönderilen ve birkaç maç ceza alan teknik direktörlerin tribündeyken de görevini sürdürebilmesi için yazışmalar yapıyoruz. Örneğin kulübeden tribüne direkt telefon hattı olabilir.

Haberin Devamı