Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes sonunu getiremedi

Efes sonunu getiremedi

Anadolu Efes, namağlup Barcelona karşısında son saniyesine önde girdiği karşılaşmanın uzamasına engel olamadı ve mücadeleyi 89-84 kaybetti.

Efes sonunu getiremedi

THY Euroleague E Grubu 8. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, grup lideri Barcelona'yı konuk etti. Karşılaşmada Joey Dorsey'in son saniye basketine engel olamayan lacivert-beyazlılar, mücadeleden 89-84 mağlup ayrıldı.

Temsilcimizde Planinic ve Vasiliadis'in 14'er sayısı mağlubiyete engel olamadı. Barcelona'da ise Ante Tomic, 26 26 sayıyla maçın en skoreri olurken Juan Carlos Navarro 17 sayı attı.

Anadolu Efes, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. İlk dakikalarda hücumda varlık gösteremeyen lacivert-beyazlılar, hücumda da Barcelona'nın sayılarına çözüm üretemedi ve ilk 5 dakika İspanyollar'ın 14-2'lik üstünlüğü ile geçildi. İlerleyen dakikalarda toparlanan ve 9-0'lık seri yakalayan temsilmiz, farkı tekrar tek haneler çekti. Oyunda tekrar dengeyi kuran Efes, ilk çeyreği 22-17 geride tamamladı.

Maçın iki periyoduna iki takımda sert savunmalarla başladı. İlerleyen dakikalarda Juan Carlos Navarro ve Ante Tomic'in oyuna ağırlığını koymasıyla oyun üstünlüğünü tekrar eline geçiren Barcelona ilk yarıyı 38-26 önde bitirdi.
Üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf İspanyollar oldu. Barcelona, 24. dakikada 48-33 ile farkı 15'e kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra özellikle Cedi Osman'ın üçlükleriyle toparlananan Anadolu Efes farkı tekrardan tek hanelere kadar çekti. Periyodun bitimine 1 dakika kala 51-48'lik skorla 3'e kadar indiren temsilcimiz, son çeyreğe 53-48 ile 5 sayı geride girdi.

Karşılaşmanın final periyoduna Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, bitime 7 dakika kala Zoran Planinic'in basketiyle ilk defa 57-55 öne geçti. Planinic ve Gordon ile oyunun kontrolünü eline alan temsilcimiz, son 2 dakikaya 71-64 önde girdi. Karşılaşmanın son dakikaları nefes kesti. Son saninyeye 75-73 önde giren Efes, Joey Dorsey'in tip basketine engel olamadı ve karşılaşma 75-75 ile uzadı.

Maçın uzatma periyodunda güçlü rakibine karşı direnç gösteremeyen lacivert-beyazlılar, karşılaşmadan 89-84 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Anadolu Efes grupta 6. mağlubiyetini alırken, Barcelona 8'de 8 yaptı.

Haberin Devamı