Gazete Vatan Logo
Futbol Elinize sağlık

Elinize sağlık

Sakatların da takıma katılmasıyla zirve yürüyüşünü emin adımlarla sürdüren F.Bahçe’de başarının altında futbolcular ve teknik heyet kadar sağlık ekibinin de katkısı büyük

Elinize sağlık

Son haftalarda sakatların da geri dönmesiyle zirve yarışında puan farkını açan F.Bahçe’de bu başarının altında yatan sebepler arasında sağlık heyeti ve teknik heyetin uyumlu çalışmasının da payı büyük. Sezonun ikinci yarısına başlarken şu ana kadar 12 futbolcunun tedavisini yürüten doktor Burak Kunduracıoğlu ve ekibi; Emenike, Webo, Sow, Alper, Meireles, Cristian, Alves, Egemen ve Emre gibi takımın bel kemiğini oluşturan oyuncuları tedavi ederken geri dönüşler konusunda çok titiz davrandı.

Futbolcuların sakatlanmadan önceki son dayanıklılık ve kuvvet çalışmalarındaki tüm değerleri masaya yatıran sağlık heyeti, her sakat futbolcun eski düzeye gelmesi için önce salon çalışmalarında Alter G ile (Yerçekimi kuvvetini azaltan alet) işe başladı. Saha içinde ve dayanıklılık ile kuvvet çalışmalarında zorlanma hisseden futbolcularda ise 3 gün öncesine dönülerek tekrar çalışması yaptırıldı. Ne zaman ki sakat oyuncular kendi değerlerine ulaştı işte o zaman dönüşüne onay verildi.

Bu çalışmalara sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Ersun Yanal’ın da onay vermesi önemliydi; çünkü Emenike, Emre ve Webo’da olduğu gibi acil ihtiyaç durumunda bu futbolcular sahaya sürülseydi, tekrar sakatlanma riskleri çok yüksekti. Bu hafta Egemen’in de takıma katılmasıyla hafif sakatlıklar dışında tüm futbol takımı hazır hale gelecek.

FEDAKÂR GÖNÜL!

Sakatlıktan çıkan bu isimlerin yanında her hafta fedakârlık yaparak oynayan Gökhan Gönül’ü de es geçmemek gerek. Hem menisküsünde hem de diz kapsülünde sakatlığı bulunan milli sağ bek, hafta içinde yaptığı özel kuvvet çalışmasıyla ve kimi zaman çalışmalarda artan ağrılarına rağmen takımı yalnız bırakmamak adına 1 haftalık dinlenmeyi bile kabul etmiyor. Gönül, geçmiş sezonlarda da benzer sıkıntılar yaşamış hatta sakat omzuyla yarım sezon oynamış, ameliyatını sezon sonuna ertelemişti.

Haberin Devamı