Gazete Vatan Logo
Basketbol Avrupa'nın Macc'abisi'

Avrupa'nın Macc'abisi'

THY Euroleague'de zafer tüm sezonu domine eden Real MadrId'i deviren İsrail temsilcisinin oldu

Avrupa'nın Macc'abisi'

FAVORİ denilen CSKA Moskova'yı inancıyla devirerek çıktı bir başka favori karşısına finalde Maccabi Electra. İyi başladığı maçta çok önemli silahları sırasıyla devreye giren Real Madrid'e karşı pek çok kez skorda geri düştü. Rudy Fernandez'i, Felipe Reyes'i, Serigo Rodriguez'iyle oyunun kontrolünü Real Madrid'in ele geçirdiği anlarda sahada Maccabi Electra adına tek bir şey vardı, bu da David Blatt'in öğrencilerinin ele avuca sığmaz inancıydı.

HER seferinde 'Bu kez Real Madrid kopardı maçı' dendiğinde Devin Smith'in David Blu'nun Alex Tyus'ın Ricky Hickman'ın, ama en önemlisi de Tyrese Rice'ın inancı geri getirdi İsrail temsilcisini. 67-67 girilen son 3 dakikada da 73-73 biten maç sonunda da bench'iyle, sahadaki 5'iyle, heyecandan kalbi durmak üzere olan taraftarıyla, Maccabi Electra adeta savunulamaz bir yumruk oluşturdu ve rakibini nakavt etti.

İNANCIN ZAFERİ

DIŞ şutlarda istediği yüzdeyi bulamaması Real Madrid adına maçın en kritik noktalarından biri olarak görünse de bana göre başantrenör Pablo Laso'nun maçın sonunda, en önemli anlarda Felipe Reyes'i bench'te unutması kendisi adına telafisi olmayan bir hataydı. Reyes'in sahada olması maçı kazanmaya yüzde 100 konsantre olması Maccabi'yi durdurabilir miydi bilinmez ama Real Madrid adına büyük eksiklikti.

FINAL Four'un şampiyon olması en düşük ihtimalli adayı Maccabi Electra, dev bütçelere, yıldızlarla dolu kadrolara karşı inançla neler yapılabileceğini bir kez daha ispat etti. Başantrenör David Blatt ve öğrencileri terlerinin son damlasına kadar akıttıkları EuroLeague mücadelesini sonuna kadar hak ettikleri bu kupayla taçlandırmanın gururunu, bu büyük zaferle yaşadıdün gece yaşadı.

Haberin Devamı