Gazete Vatan Logo
Süper Lig Şampiyonluğu 4-1 yana ilan etti

Şampiyonluğu 4-1 yana ilan etti

Antalya'yı eze eze yenen F.Bahçe'nin 19. zaferine sadece 90 dakika kaldı

Şampiyonluğu 4-1 yana ilan etti

Gol perdesini Caner'in frikiğiyle açan sarı-lacivertliler, Isaac'a engel olamadı. Kadlec, 38 ve 89'daki golleriyle patlama yaparken, son sözü Sow söyledi. Kanarya gelecek hafta Olimpiyat'ta Beşiktaş'ı devirirse Süper Lig tarihinin en erken şampiyonu olacak

Bir takımda tekmeye kafa uzatan varsa anlayın ki şampiyonluğu çok istiyordur. İşte, F.Bahçe’nin rakipleriyle arasındaki en bariz fark da bu zaten. Sow 6 dikişle oynadı, Kuyt ise kan görme pahasına tekmeye uzattı kafayı. Bu inanç beraberinde hem Antalya galibiyetini (4-1) hem de 1 hafta sonra kutlanacak şampiyonluğu getirdi.

6 eksik var ancak kimse bunu hissetmiyorsa teknik kadro, oyuncuları maça iyi hazırlamış demektir. F.Bahçe’nin işleyen bir düzeni var; rakip çekildiği zaman baktı ki kanatlardan zorlanıyor. Hemen duran top çare oluyor. Caner artık o kadar olgunlaşmış ki her geçen gün yıldızını parlatıyor. Maç öncesi arka adalesindeki ağrılara rağmen oynadı görevini de usta bir vuruşla gole çevirdi. Keza Kadlec’de korner sonrası 2 gol atarak takımına katkı sağladı. Oynayan oynamayan önce “takım” derse tüm zorluklardan başarıyla çıkarsın. 21.dakikaya kadar net bir pozisyonu yoktu F.Bahçe’nin. Rahatlamak için duran top ilaç oldu. Caner frikikte iğne deliğinden topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

İNANÇ KAYBOLMADI

31’de Tita kullandı arka direğe kesti, Isaac kafayla dokundu: 1-1. 37'de korneri Alves indirdi, Kadlec gelişine vurdu: 2-1. 62’de Vederson’un kullandığı serbest vuruş önce baraja çarptı, Volkan atik davranarak topu kornere gönderdi. 64’de Caner’in kornerine Kadlec top yere çarpmasına rağmen kafayı güzel vurdu, Hakan kornere çeldi.

89’da yine bir korner; Meireles kullandı, Hakan tokatladı ama arkada Kadlec pusuya yatmış gibi vurdu: 3-1. Uzatmada Kuyt’ın pasında Sow atamadığı bire bir gollerin benzerini bu sefer affetmedi: 4-1. Artık Beşiktaş maçıyla resmen şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanacak. Çok zor bir sezon değildi ancak F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’a göre daha bir takımdı. Puan kaybetti ama inancını kaybetmedi.

PUAN FARKI

Bu skorla Fenerbahçe puanını 66'ya çıkardı. En yakın takipçisi Beşiktaş'a 12, Galatasaray'a 13 puan fark açtı.

Önümüzdeki hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edecek olan Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılırsa ligin bitimine 4 hafta kala 19. şampiyonluğu ilan edecek.

MP Antalyaspor ise 28 puanda kaldı. Kırmızı beyazlılar maç fazlasıyla geceyi 16. sırada tamamladı.

Haberin Devamı