Gazete Vatan Logo
Basketbol İlk finalist F.Bahçe Ülker

İlk finalist F.Bahçe Ülker

Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda da deviren F.Bahçe Ülker 3-0’la adını finale yazdırdı

İlk finalist F.Bahçe Ülker

F.BAHÇE Ülker, Avrupa Ligi’nin sonunda bıraktığımız takım değil. Play-off’ta başka bir F.Bahçe var parkede. Hem zihinsel, hem fiziksel, hem de taktik açıdan yenilenmiş, tazelenmiş ve çok hazır bir F.Bahçe. Nitekim bunun sonuçlarını play-off‘ta 5’te 5 yaparak finale çıkarken gördük.

BİRE bir temelli basketbolu terk edip, yeniden ikili oyun üzerinden oynamak herkesin sanki yeniden sezona başlamasına, yeni bir şevkle oynamasını sağlamış gibi. Yıl boyunca kazanılan bireysel anlamdaki iyi alışkanlıklar korunmuş ama bıkkınlık, uyumsuzluk, huzursuzluk tamamen geride kalmış görünüyor. Dün iyi oynamadığı bir maçı bile kazanmayı başarması da kazanma alışkanlığının dönmesi açısından çok önemli.

MAÇA rüzgar gibi girmesi bekleniyordu Karşıyaka’nın ama ilk 5 dakikada bayağı bir fırtına çıktı ve 16-2 öne fırladı ev sahibi ekip. F.Bahçe’deki değişimin izlerinden birini burada gördük. Oyundan düşmeyip hemen yanıt verdiler. Kabul etmek gerek standartlarının üzerinde şut attılar o bölümde ama daha çeyrek sonunda dengeyi bulmuştu F.Bahçe: 21-21.

KAF-KAF YETMEDİ

EKSTRA iyi şut atarak dengeyi bulsa da ilk iki maçta yaptığını yaparak oyuna bir türlü ağırlık koyamadı F.Bahçe. O yırtıcı, rakibin üstüne giden takımı göremedik. İyi şut attığı için şut atmaya devam eden, fizik teması zorlamayan ve hareketliliğini kaybeden bir F.Bahçe izledik. Tüm ilk yarıda 2, maçta 10 serbest atış kullandılar. Takım hareketsizleştikçe Obradovic çabuklaşmak adına pivotsuz beşe bile döndü. Nitekim Mutlu’nun karşısında Bjelica ve Kleiza’nın kaldığı bu bölümde Karşıyaka yeniden oyuna ortak oldu.

ANCAK yetmedi. İlk 5 dakikada 4/5 üç sayı isabeti bulan Karşıyaka kalan sürede 1/19 attı. Aynı sayıda deneme yapan iki takım arasında 9 fazla üçlük atan F.Bahçe kazandı. İlk iki maçtaki yırtıcılığını, değişen ve çok daha iyiye giden oyununu sergileyememiş olabilir F.Bahçe. Ama dün ne olursa olsun oyundan düşmeyeceğini ve kazanma alışkanlığını yeniden edindiğini gösterdi. Şimdi çıkacağı şampiyonluk serisi için bunlara da çok ihtiyacı olacak.

Haberin Devamı