Gazete Vatan Logo
Basketbol F.Bahçe'ye mutsuz son!

F.Bahçe'ye mutsuz son!

Armani’ye evinde yenilen sarı-lacivertliler son 8 şansını mucizelere bıraktı.

F.Bahçe'ye mutsuz son!

Kanarya en kritik maçında sezonun en kötü maçını oynadı. 3. çeyrekte 20 sayı geriye düştü. Sonda gösterilen ekstra gayret farkı kapatmaya yetmedi.

F.Bahçe Ülker’in depresyonunda dün dip noktayı gördük. Bir süredir devam eden bir depresyon bu. Takım depresyona girer mi demeyin. Giriyor işte. Haftalardır aynı senaryoyu izliyoruz. Ama dün dip yaptı. Maça bir istekle, kendini zorlayarak giriyor sarı-lacivertliler. Ama çok kısa sürede başlar öne düşüyor, oyuna küsüyor, yavaşlıyor, kabuğuna çekiliyor ve hiçbir şey üretemiyor.



İlk 8 dakikayı 12-5 geçti F.Bahçe. 2/10’da tuttular Armani’yi. Sonrası... Sonrası felaket. 7 dakika sonra 29-19 öndeydi konuk ekip. Sonra da bir daha arkasına bakmadı zaten. Elbette bu depresyonun bir nedeni var. Birden çok aslında. Ama temelde bire bir merkezli oyunun etkisi. Oyuncular yeterince maçın içinde değiller. Yaptıklarına da güvenleri kalmamış durumda. Hep aynı oyun, hep aynı sonuçlar üzerinden giderken yaşanan sıkışmışlık hem teknik olarak sahada, hem de oyuncuların kafasında yerleşmiş durumda. Olmuyor. Olacağına olan inanç da yok. Skor 29-19’ken Armani 6 asist, 2 top kaybı yapmıştı. F.Bahçe ise 0 asist, 6 top kaybı. Bogdanoviç, Top16’nın en iyi gününü geçirmese o fark çok daha büyük olabilirdi.

Obradovic'in yapmaya çalıştığı rönesans en azından bu sezon için çakılmış durumda. İç-dış dengesi, akıcılığı olmayan bir oyunun modern basketbolda başarılı olmasına imkan yok. Seneye belki bu yapıya daha uygun oyuncularla farklı bir yapı kurulabilir ama şu anda savunma her yerden açık veriyor, hücum ise hiçbir yerde bir açık üretemiyor.

Bu yapıyı daha verimli ve mobil kılmak için çember savunucu olmadan oynuyor F.Bahçe. Vidmar da maalesef yok. Bu nedenle boyalı alanı korumak için gömülüyor. Ama algılar açık olmadığı, çabuk reaksiyon verilmediği zaman iyi top çeviren rakiplerden bomboş üçlükler yağmur gibi geliyor. Dünkü gibi. Bir süredir olduğu gibi. Hücum ise... Tamamen tesadüfler üzerine. Ana bire bir olmayınca ne alan paylaşımı, ne opsiyon, ne başka bir şey yok. Duran adamlar hücumuyla bu bile iyi.

Obradovic atıldıktan, ortalık karıştıktan sonra müthiş bir direniş gösterdi F.Bahçe. Bu bile depresyonun kanıtı. Canı yandığı zaman can havliyle mücadele etti. Ama organizasyon olmadan o çaba ancak farkı biraz eritebildi.

F.Bahçe'nin son 8 için aslında halen bir şansı var. Sarı-lacivertliler son 2 maçını kazanır, Malaga 1’den fazla galibiyet alamaz, Panathinaikos-Olympiakos ikilisinden aralarındaki son maçı kaybeden taraf diğer maçını da kaybederse... Neyse boşverin.

Haberin Devamı