Gazete Vatan Logo
Futbol Fark 11 değil 1

Fark 11 değil 1

Futbol otoriteleri F.Bahçe’yi şimdiden ‘Şampiyon’ ilan etse de Ersun Yanal futbolcularını maçlara böyle hazırlıyor:

Fark 11 değil 1

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki hüsrana rağmen, Süper Lig’deki takipçileriyle arasındaki puan farkını her geçen hafta daha da açan F.Bahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, yoğurdu üfleyerek yiyor. Futbol otoriteleri ligin bitimine 19 hafta kala sarı-lacivertlileri daha şimdiden ‘şampiyon’ ilan etse de, genç teknik adam öğrencilerinin rehavete kapılmaması için her yolu deniyor.

Geçtiğimiz cuma günü oynanan Akhisar karşılaşmasından önce “Ligin açılış maçını oynamak bizim için avantaj, rakiplerimizin ne yapacağını göreceğiz” diyen başarılı çalıştırıcı, G.Saray ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesiyle derin bir ‘Oh’ çekerken, aradaki 11 puanlık farkı çok da önemsemiyor.

Sow ve Emenike’nin forma şansı bulamadıkları için huzursuzluk çıkardığı dönemlerde kriz yönetimiyle başkan Yıldırım’dan tam not alan Yanal, önemli bir avantaja sahip olduklarını itiraf etse de öğrencilerini karşılaşmalara “Kimilerine göre şimdiden şampiyonuz. Ancak bu köprünün altından daha çok sular akacak. G.Saray’la olan 11 puanlık farka rağmen ben rakiplerimizin sadece 1 puan puan önündeyiz” sözleriyle hazırlıyor.

NE UEFA, NE KUPA

Her maçtan önce ve sonra bu düşüncelerini bıkmadan, usanmadan talebeleriyle paylaşan Ersun Hoca, takımı hırslandırıp, Süper Lig’e ne denli önem verdiğini belgeliyor. F.Bahçe’ye imza attığı günden bu yana girdiği her ortamda tek hedefinin lig kupası olduğunun altını çizen Yanal, UEFA’nın verdiği karar sonrası Avrupa’dan men ediliş ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Fethiyespor kazalarını aklının ucundan bile geçirmiyor.

Yeni kâhin Ersun Yanal

Ersun Yanal, 2008-09’da kötü gidişe rağmen “26. haftayı bekleyin” diyen ve o hafta lider Sivas’ı yakalayan Beşiktaş’ı şampiyon yapınca ‘kahin’ lakabı takılan Mustafa Denizli’ye rakip oldu. Genç hocanın, sezon başındaki fikstür çekiminin ardından yardımcılarına “41-45 puan arası toplarız” dediği ortaya çıktı. F.Bahçe şu ana kadar hanesine 38 puan yazdırırken, hedefi 12’den vurmasına sadece 2 maç kaldı.

Yanal'ı terse yatıran tek karşılaşma ise ilk haftadaki Konya maçı oldu. O mağlubiyeti unutamayan Yanal, “Hesapta olmayan bir kayıptı. Zaten oradaki kötü futbolun tekrar etmeyeceğini söylemiştim” dedi.

Haberin Devamı