Gazete Vatan Logo
Basketbol 'F.Bahçe Final-Four adayıdır'

'F.Bahçe Final-Four adayıdır'

Olympiakos’un ünlü oyun kurucusu Vassilis Spanoulis, F.Bahçe Ülker maçı öncesi VATAN’a konuştu:

'F.Bahçe Final-Four adayıdır'

F.Bahçe Ülker'in THY Euroleague Top16'da oynayacağı 8. maçta karşılaşacağı Olympiakos'un ünlü oyun kurucusu Vassilis Spanoulis, bu kritik mücadele öncesi VATAN'a konuştu... Son iki yılın şampiyonu olan Yunan ekibinin en önemli yıldızı olan Spanoulis, sarı-lacivertli temsilcimizden çekiniyor.

"F.Bahçe ile oynayacağımız maçın çok zorlu geçeceğine eminim" diyen tecrübeli oyuncu, "Top 16 başlarken, bu grupta kazanmamız gereken 3 çok önemli deplasman maçı olduğunu konuşmuştuk. Bunlar Panathinaikos, F.Bahçe ve Barcelona maçlarıydı. Birini (Panathinaikos) kaybettik ve kendi taraftarımız önünde oynayacağımız bir maç daha var. Son 8 için grubu mümkün olan en üst sırada tamamlamak istiyoruz ve kazanmayı planladığımız deplasmanlardan birinden daha boş dönmek istemiyoruz. Eminim çok zor olacak ama tek dileğim buradan galip ayrılmak" ifadelerini kullandı.

Final- Four için şu an tahmin yapmanın çok zor olduğunu belirten Spanoulis "Bu yolda fark yaratacağını düşündüğüm takımlar; Real Madrid, Barcelona, F.Bahçe Ülker, Olympiakos, Maccabi, Panathinaikos, CSKA ve Armani. Bu takımlardan 4'ü son 4’e kalacak ve diğerlerini yarış dışına itmekte de büyük rol oynayacaklar. Sonucu görmek içinse uzun bir yol var" diye konuştu.

'YATIRIM ÇOK ÖNEMLİ'

Sarı laciverlilerin dünyaca ünlü koçu Zeljko Obradovic için yorum yapmaya bile gerek olmadığını ifade eden 31 yaşındaki yıldız Türk basketboluyla ilgili olarak ise "Bana göre Türk basketbolu son yıllarda inanılmaz bir gelişim gösterdi. Yüksek maliyetli yatırımlar yaptılar. Takımlar çok kaliteli oyuncu ve koçlarla anlaşmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Hem takımların hedeflerine ulaşması yolunda hem de ülke basketbolunun gelişiminde bu çok önemli bir etken" yorumunu yaptı.

'G.Saray çok yazıldı ama...'

Sezon başında ismi G.Saray Liv Hospital ile anılan Spanoulis, "G.Saray’la ilgili hakkımda çok şey yazıldı biliyorum ama bu sezon başında takımım Olympiakos’la kontrat yeniledim çünkü oynadığım takımda kalmak istedim. İmza öncesi başkanımla görüşüp her konuda anlaştık. Ben Olympiakos’un oyuncusuyum ve burası aklımdaki tek yer" dedi.

'Messi, Ronaldo ve İbrahimovic'

Basketbol dışında tenis ve futbolu yakından takip ettiğini söyleyen Spanoulis "Futbolda özellikle Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Zlatan İbrahimovic’in büyük hayranıyım" dedi.

Haberin Devamı