Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal Soma'ya yuva kuracak

Kartal Soma'ya yuva kuracak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, maden faciasının yaşandığı Soma’ya gitti, yardım projelerini açıkladı:

Kartal Soma'ya yuva kuracak

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile birlikte dün maden faciasının yaşandığı Soma’daydı... Çorlu’dan 1 saatlik helikopter yolculuğuyla Soma’ya ulaşan Orman ile Hazinedar burada yetkililerden bilgi aldı, acılı ailelerle görüştü.

ORMAN, Soma’da yaptığı açıklamada “Bütün milletimiz çok üzüntülü. Türkiye’nin en eski ve köklü sivil toplum örgütü olan Beşiktaş, her konuda toplumsal olaylarla alakalı, çok duyarlı bir camiadır. Biz deprem olduğunda Van’daydık, Elazığ’daydık. Deprem bölgesinde okullar yaptık. Elimizin uzandığı her yerde Beşiktaşlılar olarak olmaya gayret ediyoruz. Şimdi Soma’ya geldik, çok üzüntülüyüm gerçekten. Söyleyecek de çok fazla kelime bulamıyorum.

DEĞERLİ başkanımız sayın Hazinedar’ın ortaya koyduğu bir proje var. Burada madenci kardeşlerimizin ailelerine vermek üzere birlikte ‘Beşiktaş Sitesi’ yapacağız. Bu yarayı sarmak mümkün değil ama bir nebze bizim de katkımız olsun istiyoruz. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelere ve Türk ulusuna sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

‘DAHA BAŞKA PROJELER DE ÜRETİP AÇIKLAYACAĞIZ’

ORMAN, G.Birliği maçının gelirlerinin Soma’ya bağışı ile ilgili olarak da “Tabii o ilk dakikada yapmış olduğumuz bir plandı. O gün olayı duyar duymaz aldığımız bir karardı. Bunun üzerinde daha fazla bir şeyler geliştirip bu paraları buradaki konutlara aktarmak istiyoruz. Başka birçok proje daha ortaya koyacağız ve zamanla açıklayacağız. Buraya esasında vatandaşlarımızın dertlerini bir nebze alabilmek için geldik. Onlara elimizle değerek, temas ederek üzerlerinden bir nebze üzüntü alabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

‘Site projesi’ Bakan Yıldız’a anlatıldı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Soma’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geldi. Orman ile Hazinedar, konut projesiyle ilgili bilgi verirken, bakan Yıldız da çok fazla proje yapılmak istendiğini belirterek, bunların bir arada değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Beşiktaşlılık acıları paylaşmaktır’

SOMA ziyareti sırasında Osmangazi Camii’nde cuma namazı kılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kendisiyle birlikte bölgeye giden çok sayıda dernek temsilcilerine ve kendi imkanlarıyla Soma’ya ulaşıp acılara ortak olan tüm Beşiktaşlılar’a teşekkür etti. Dernek temsilcileri ve Beşiktaşlı taraftarlarla bir araya gelen Orman, “Beşiktaş camiası olarak buradayız. Bölgedeki derneklerimizin temsilcileri burada. Taraftarlarımız, Türkiye’nin dört bir tarafından otobüsler tutup buraya gelmişler. Camiam adına buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Beşiktaşlılık budur, Beşiktaşlılık acıları paylaşmaktır.”

Haberin Devamı