Gazete Vatan Logo
Basketbol Aslan final Arroyo

Aslan final Arroyo

Banvit’i 76-71'lik skorla deviren G.Saray Liv Hospital yarı final serisinde 2-1 öne geçti

Aslan final Arroyo

GEREK Banvit, gerekse G.Saray için sıkıntılı bir dönem geçiyor. İki takımın da hücum liderleri etkisiz. Arroyo bir süredir formsuz. Karşı tarafta ise son maçta sakatlanan Davis oynamıyor. Üstelik birbirini iyi analiz etmiş, özel önlemler alınmış bir maçta hücum iyiden iyiye tıkanmış durumda. Yan faktörler belirleyici. Ve normalde yan rollerde oynayan oyuncular.

BU ahvalde aslında ilk yarı beklenenden çok daha skorlu geçti. G.Saray, Hairston’dan; Banvit, Markovic’ten ekstra skor buldu, içerideki düelloyu kaybetmemek için gömülen savunmalara karşı şutlar isabetli gelince iki takım da avantajı ele alamasa da skor yükseldi. İlk yarıyı 38-37 G.Saray önde kapattı. İki takım toplam 4 top kaybı yaptı. Bu bile hücumun ne kadar az risk alıp, savunmaların ne kadar gömülü olduğunu ispatlıyor aslında.

ANCAK ikinci yarıda zincirlerini kıran ve daha saldırgan davranan savunmaların oyuna hakim olduğunu gördük. İlk 5 dakikada iki takım da karşılıklı 1/8 attı. İlk yarıda 4 olan top kaybı, ikinci 20 dakikada 13 oldu. Banvit, Ermal’in de dörtlemesinden sonra sürekli 4 kısa oynadı ama G.Saray uzunları felaket bir günde olduğu için bunu ne içerde ne ribauntta cezalandıramadı. İki takım da birbirini durdurdu, bu defa da vuran olmadı.

MEIJA ETKİSİZDİ

BU kadar kilitlenmiş bir oyunda ancak ya sürpriz faktörler ya da bireysel performanslar fark yaratıyor. Nitekim Davis’in yokluğunda Banvit kilit hücumlarda Meija’nın eline baktı. Ama Amerikalı oyuncu 2/6 ile 5 sayıda bitirdi maçı. En kritik 2 hücumda bir felaket şut, 1 de top kaybı yaptı.

ARROYO ise... Söylemeye gerek var mı? Son iki senede yeterince görmedik mi bu filmi? Belki hücumun bu düzeyde sorunlu olması direkt olarak onun formsuzluğu ile ilgili. Nitekim dün de ilk 34 dakikada çok kötü bir maç çıkardı. Ama o son 6 dakika... Eşitlikle girildi son 6 dakikaya. O ana kadar 6 sayısı olan Arroyo önce iki kişi arasından çok zor bir turnike attı. Hemen ardından Banvit bir kez kaçırdı kendisini, üçlüğü gönderdi. O 6 dakikaya 13 sayı sığdırdı ve maçı kopardı. En kötü Arroyo’yu izleyebilirsiniz ilk 30-35 dakika. Ama maç sonunda o başka bir şeye dönüşüyor.

Haberin Devamı