Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Finalde F.Bahçe'yi yenmek camia için çok önemli'

'Finalde F.Bahçe'yi yenmek camia için çok önemli'

Nevriye: "Bu kupaya hep gıpta ederdik. Şimdi bizim oldu. Finalde F.Bahçe favori görünüyordu ama kazanmaya odaklanmıştık."

'Finalde F.Bahçe'yi yenmek camia için çok önemli'

G.Saray Odeabank Euroleague'de şampiyonluğa ulaşıp tarihinde ilk kez Avrupa'nın en büyüğü solurken bu büyük zaferin yankıları da sürüyor. Sarı-kırmızılı oyuncular dün medya mensuplarıyla buluştular ve kazandıkları bu çok özel kupayla ilgili açıklamalarda bulundular.

G.Saray'ın tecrübeli pivotu Nevriye Yılmaz yaşadığı gururu şu sözlerle anlattı:

"Bu her sporcunun hayalidir. Yıllardır hasretini çektiğim bu başarıya sonunda ulaştım. Çok mutluyum. Bu kupaya hep gıptayla bakardık; şimdi bizim oldu.

Ekaterinburg maçında Ekrem ağabeyin (Ekrem Memnun) bize çok büyük katkısı oldu. Bizi maçı kazanabileceğimize inandırdı. Biz aile gibi bir takımız.

Finalde kağıt üzerinde F.Bahçe favori görünse de biz sadece onları yenmeye odaklanmıştık. Finalde F.Bahçe'yi yenerek kupayı almamız kulüp ve camia açısından çok önemliydi."

'Kazanacağımızı biliyorduk'

Euroleague 8'li Final'de MVP seçilen Alba Torrens'in Avrupa şampiyonluğu için duyguları ise şöyle: "Bizim için zor ve uzun bir süreçti ancak en başından beri sonucunun böyle olacağını biliyorduk. Finalde rakibin F.Bahçe olması önemli değildi. Hocamızın istediklerini yapınca kupayı alıp geldik. Şimdi ligi de kazanmak istiyoruz."

'Işıl'ı takımda tutmak istiyoruz'

G.Saray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, Dinamo Kursk'a transferi gündemde olan Işıl Alben'le ilgili konuşurken Euroleague zaferini de şöyle değerlendirdi: "Işıl dahil, herkesi takımda tutmak istiyoruz. Şampiyonluk çok güzel bir duygu. 1999'da başlayıp 2014'te güzelce taçlandırdık kadın basketbolunu. Finalde iki Türk takımının olması ülkemiz açısından unutulmayacak bir durum."

Bahar: İnanılmaz bir zafer aldık

Sarı-kırmızılıların bir diğer oyuncusu Bahar Çağlar ise Euroleague şampiyonluğunu şu şekilde yorumladı:
"BU kupa herkesin, her sporcunun hayâlindedir ve biz başardık. Gerçekten inanılmaz bir duygu. Rusya'ya gittiğimiz ilk günden itibaren çok iyi mücadele ettik. İnanılmaz bir zafere ulaştığımızı düşünüyorum. Tüm camiamıza hayırlı olsun."

Şebnem: Maçta çok duygulandım

Finalin son çeyreğinde F.Bahçe skoru dengelemeye yaklaşmışken peş peşe gönderdiği iki 3'lükle maçı kopartan Şebnem Kimyacıoğlu, bu maçı hayatı boyunca unutmayacağını söyledi:

"Bu Türk basketbolu için çok büyük bir başarı. Finalde F.Bahçe ve bizi görünce çok duygulandım. Artık öyle bir noktaya geldik ki, iki Türk takımı Euroleague'de final oynuyor.

Rakip F.Bahçe olunca maçlara farklı bir hava geliyor her zaman. Finale çıkınca her şeyimizi vereceğiz dedik ve kupayı alıp eve döndük."

Haberin Devamı