Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes Arroyo'yu devirdi

Efes Arroyo'yu devirdi

Carlos Arroyo 30 sayıyla Aslan’ı sırtladı. Ama sarı-kırmızılılarda takımın geri kalanı 10/31 isabetle 34 sayıda kalınca lacivert-beyazlılar galibiyete uzandı.

Efes Arroyo'yu devirdi

G.Saray uzun süre oyunu önde götürürken de aslında sahadaki tablo aynıydı. Oyun hep Efes’in istediği gibi oynandı. Ve oyunu sevdiği, bildiği tarzda oynayan hep avantajlıdır.

Hücum adına pek örnek olamayacak bir karşılaşma oldu. Sert, savunma ağırlıklı, rakibi bozmaya, düzen dışı oynamaya zorlanan bir mücadele. Aslında G.Saray da bireysel yaratıcılık üzerinden oynanan oyunları tercih ediyor ama bu kadar sert bir ortamda değil. Aggelou döneminde çok sert, özellikle topa baskı konusunda boğucu bir basketbol oynuyor Efes. İlk yarı da bunu oynadılar. Devreyi belki 32-23 önde bitirdi G.Saray ama bunun tek nedeni Arroyo’nun insanüstü gayretle 20 sayı atması oldu. Top getirme işini Porto Rikolu’nun üzerinden alarak hücumda bitirici rolde diri kalmasını sağladı G.Saray.

KISIR BİR OYUN

Arroyo da geçen haftaki yenilgideki verimsiz oyununun hırsıyla coştu ama rakibini 6 fazla top kaybına zorlayan, 4 de fazla hücum ribaundu alan Efes tam 10 ekstra hücum yapmıştı. Arroyo gibi yoktan var eden bir el bulamadıkları için geride kaldılar.

Ancak oyun ilerledikçe ibre beklendiği gibi döndü. Arroyo 39 dakika oyunda kalırken Doğuş’un amansız baskısında yoruldu. Efes dakikalar ilerledikçe daha da yıprattı G.Saray’ı. Gordon da Arroyo’ya yanıt olarak bireysel üretimle skora destek vermeye başlayınca istediği oyunda önce kontrolü sonra da skor üstünlüğünü ele aldı Efes.

Arroyo 30 sayıyla tamamladı maçı. 9/14 isabetle. Takımın geri kalanı 10/31. G.Saray’da süre alan tam 6 oyuncu, Sinan, Cenk, Furkan, Bonsu, Ender ve Domercant toplam 8 sayı atabildi. Özellikle iki pota altı ismi Furkan ve Bonsu’nun toplam 1 sayıda kalması oyunun ne kadar kısır ve bazı oyuncuların üzerine yıkıldığının ispatı.

Haberin Devamı